Biała kaszanka z kiszoną kapustą


Przepisy  •  03.04.2018

Biała kaszanka z grilla z kiszoną kapustą to nasza propozycja na piekielnie smaczne danie z grilla. Dlaczego kiszona kapusta? Ponieważ jej kwaśny smak wzbogaca całą potrawę.

 

Składniki na 4 porcje:

4 kaszanki białe grillowe

4 garstki kiszonej kapusty

2 cebule

 

Do przygotowania tego dania niezbędna będzie również folia aluminiowa oraz oczywiście grill (który przy niesprzyjających warunkach pogodowych można zastąpić piekarnikiem ;))

 

Przygotowanie:

1. Cebulę pokroić w 0,5 cm krążki

2. Na kawałku folii aluminiowej ułożyć garstkę kapusty

3. Położyć kaszankę, a na niej po trzy krążki cebuli

4. Złączyć brzegi folii i szczelnie zawinąć

5. Grillować na średnim ogniu przez około 30 minut, aż cebula troszkę zmięknie i kaszanka pęknie

6. Rozwinąć folię i grillować na dużym ogniu przez 5-10 minut