Dobrze nadziene


Przepisy  •  12.10.2017

Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kanapki mamy świetną alternatywę. Nasze nadziane bułki doskonale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno, więc możesz bez problemu zabrać je ze sobą do pracy czy szkoły.

Składniki (na 4 sztuki):

  • 4 x bułka kajzerka
  • 1 x cebula
  • 500 g pieczarek
  • 2 kawałki kiełbasy śląskiej
  • 1 x jajko
  • Oliwa
  • Sól i pieprz do smaku
  • Czarnuszka (lub np. sezam) – opcjonalnie do posypania

Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Kiełbasę śląską pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Całość podsmaż kilka minut. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i smaż. W bułkach odetnij niewielki kawałek z boku i wydrąż część miąższu. Wydrążone bułki nadziej przygotowanym farszem. Bułki ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp czarnuszką (opcjonalnie). Całość piecz 5 minut w temperaturze 200°C.