Pizza z kindziukiem


Przepisy  •  14.02.2018

Wyniki raportu Polska na Talerzu 2017, przygotowanego przez sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska, pokazują iż najczęściej wybieranym rodzajem kuchni prez Polaków jest kuchnia włoska i tutaj najczęściej wybieramy pizzerie, które niezmiennie od lat pozostają numerem jeden. Najczęściej zamawiamy cappriciose czy pizze pepperoni lubimy również sami dobierać składniki. Dlatego właśnie postanowiliśmy przygotować coś niezwykłego, może lekko ekstrawaganckiego... efektem naszej pracy jest obłędnie smaczna pizza z kindziukiem i figami. Koniecznie musicie wypróbować to połączenie :)

Składniki/dodatki:

  • 100g serka koziego topionego
  • 18 plasterków kindziuka
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 60g roladki koziej naturalnej
  • 2-3 świeże figi
  • cebula czerwona
  • suszone oregano
  • suszona bazylia

Przygotowanie:

Ciasto wykonaj wg ulubionego przepisu

Pomidorki przekrój na pół, figi pokrój w półplasterki, a cebulę w piórka.

Wierzch pizzy posmaruj topionym kozim serkiem.

Następnie ukłądaj plasterki kindziuka, figi, i kozią roladkę. Dorzuć cebulę oraz pomirodki koktajlowe. Na koniec całość posyp bazylią i oregano.

Piecz w tempraturze 210°C około 10-12 minut.

Smacznego :)