Sałatka meksykańska


Przepisy  •  24.05.2017

Maj sprzyja plenerowym spotkaniom z rodziną i znajomymi. Dzisiaj mamy dla Was coś pysznego, co przygotować możecie praktycznie o każdej porze roku :) Sałatka meksykańska z nachos

Składniki:

  • 500g mięsa garmażeryjnego z cielęciną Duda
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 pomidory
  • Przecier pomidorowy (mały)
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 czerwone cebule
  • 200 g sera żółtego
  • Sałata lodowa
  • 1 opakowanie chipsów nachos
  • Do smaku: sól, pieprz, ostra papryka

Mięso podsmaż na oliwie. W połowie smażenia dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Całość przypraw łyżką ostrej papryki, pieprzem oraz solą. Następnie dodaj przecier pomidorowy i dokładnie wymieszaj. Przygotowane mięso powinno dobrze się ostudzić.

Do dużej miski układaj warstwowo:

  • Porwaną sałatę
  • Pokrojone w kostkę pomidory
  • Odcedzoną kukurydzę konserwową
  • Wystudzone mięso
  • Jogurt naturalny z majonezem doprawiony ostrą papryką, solą i pieprzem.
  • Żółty ser – starty na grubych oczkach
  • Nachosy

Przed podaniem sałatkę wstaw na około 3 godziny do lodówki

 

Smacznego :)