Kaszanka zapiekana w cieście

łatwy 30 4

Składniki

  • Kaszanka Duda | 1 op.
  • Papryka mała | 1 szt.
  • Pieczarki | 2 – 3 szt.
  • Cukinia | ½ szt.
  • Ciasto francuskie | 1 szt.
  • Jajko | 1 szt.
  • Cebula | 1 szt.

Opis dania

Kaszanka zapiekana w cieście francuskim to pyszne i nietypowe połączenie tradycyjnej kaszanki z delikatnym, chrupiącym ciastem francuskim. Kaszanka bogata w smak i przyprawy, jest otulona w cienkie ciasto francuskie, które podczas pieczenia staje się złocisto-brązowe i chrupiące. Połączenie aromatycznej kaszanki z lekkim, puszystym ciastem tworzy harmonijną kontrastową kombinację smaków i tekstur. 

Sposób
przygotowania

Kaszankę podsmażamy na patelni z cebulką. Po chwili dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę pieczarki, paprykę i cukinię. Chwilkę wszystko smażymy razem.

Następnym krokiem jest wycięcie kwadratów z ciasta francuskiego. 

W między czasie piekarnik rozgrzewamy do 220°C. Na każdy kwadrat nakładamy kaszankę i zawijamy w kształt łódeczki, smarujemy roztrzepanym jajkiem i zapiekamy przez około 15 minut. 

Składniki

  • Kaszanka Duda | 1 op.
  • Papryka mała | 1 szt.
  • Pieczarki | 2 – 3 szt.
  • Cukinia | ½ szt.
  • Ciasto francuskie | 1 szt.
  • Jajko | 1 szt.
  • Cebula | 1 szt.

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy