Schab bez kości w plastrach – roladki schabowe z szynką, serem i pieczarkami

łatwy 60 minut 4

Składniki

  • Schab bez kości w plastrach | 360 gram
  • Musztarda | 5 łyżeczek
  • Ser żółty | 60 gram
  • Szynka | 50 gram
  • Mały por | 1 szt.
  • Szynka  | 100 gram
  • Jajko | 1 szt.
  • Pieczarki | 
  • Sól, pieprz, bułka tarta
  • Tłuszcz do smażenia
     

Opis dania

Rolady należą do grona najpopularniejszych polskich potraw. Jak możecie zobaczyć ich przygotowanie nie jest wcale wiedzą tajemną, a na wykonanie pysznego i sycącego posiłku wystarczy kilkadziesiąt minut. 

Sposób
przygotowania

Najpierw przy pomocy tłuczka cienko rozbijamy mięso. Następnie pieczarki i szynkę drobno siekamy, ścieramy ser na tarce, dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy. Mięso doprawiamy solą i pieprzem, a na każdy kawałek rozbitego schabu nakładamy farsz przy pomocy łyżeczki. Na koniec zawijamy roladki i pieczemy w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180°C.

Składniki

  • Schab bez kości w plastrach | 360 gram
  • Musztarda | 5 łyżeczek
  • Ser żółty | 60 gram
  • Szynka | 50 gram
  • Mały por | 1 szt.
  • Szynka  | 100 gram
  • Jajko | 1 szt.
  • Pieczarki | 
  • Sól, pieprz, bułka tarta
  • Tłuszcz do smażenia
     

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy