Tosty z tortilli z Polędwicą Tostową
łatwy
30
2
Składniki
- Polędwica Tostowa Duda | 4 plastry
- Tortilla | 2 placki
- Ser Gouda | 4 plastry
- Keczup
- Zioła prowansalskie
Opis dania
Wyjątkowo pyszne tosty składające się z cienkich placków tortilli owiniętych w soczystą polędwicę tostową, delikatnie podpieczonych, tworzących soczystą i aromatyczną kompozycję. Doskonałe na śniadanie, lunch lub przekąskę o każdej porze dnia.
Sposób
przygotowania
Na placki tortilli ułóż plasterki sera oraz polędwicy tostowej. Całość posyp ziołami i delikatnie polej keczupem. Następnie zawiń boczne części tortilli do środka i złóż ją na pół w taki sposób, aby powstała kanapka, która zmieści się do tostera lub opiekacza. Pieczemy, aż uzyskamy rumiany kolor. Smacznego!
Składniki
- Polędwica Tostowa Duda | 4 plastry
- Tortilla | 2 placki
- Ser Gouda | 4 plastry
- Keczup
- Zioła prowansalskie