Zapiekanka z pysznymi kiełbaskami z pieprzem, cukinią i szpinakiem

łatwy 30 2

Składniki

  • Pyszne kiełbaski z pieprzem | 150 gram 
  • Ciasto francuskie | 1 sztuka 
  • Cukinia | 1 szt
  • Cebula | 1 szt 
  • Jajka | 2 szt  
  • Śmietana 18% | 150 gram
  • Szpinak | 50 gram 
  • Mozzarella twarda | 150 gram 
  • Bazylia 
  • Oregano 
  • Sól / Pieprz

Opis dania

Zapiekanka z pysznymi kiełbaskami z pieprzem, cukinią i szpinakiem to połączenie wyrazistego smaku kiełbasy z delikatnością szpinaku i soczystością cukinii, wszystko otulone w aromatycznej otoczce mozarelli. To danie, pełne harmonii smaków, zachwyca nie tylko swoim wyglądem, ale także bogatym spektrum smakowym. Kiełbaski nadają zapiekance intensywności, cukinia dodaje świeżości, a szpinak – zdrowej nuty. Całość pod kremową warstwą sera tworzy rozkosz dla podniebienia. Zapiekanka z kiełbasą, cukinią i szpinakiem to doskonały wybór zarówno na obiad, jak i na kolację, którym zaskoczysz swoich bliskich.

Sposób
przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 220°C. Formę do tarty wykładamy papierem do pieczenia i układamy ciasto francuskie tak, aby nie wystawało ponad brzegi foremki. Kiełbaski i cukinię kroimy w plastry, a następnie układamy je w foremce, warstwując plastery kiełbasek z plastrami cukinii.

Gdy wypełnimy już całą foremkę, w misce roztrzepujemy jajka ze śmietaną, dodajemy do nich zioła, sól i pieprz, a także posiekany szpinak. Następnie wylewamy tę mieszankę do foremki. Na wierzchu posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy przez około 25 minut.

Składniki

  • Pyszne kiełbaski z pieprzem | 150 gram 
  • Ciasto francuskie | 1 sztuka 
  • Cukinia | 1 szt
  • Cebula | 1 szt 
  • Jajka | 2 szt  
  • Śmietana 18% | 150 gram
  • Szpinak | 50 gram 
  • Mozzarella twarda | 150 gram 
  • Bazylia 
  • Oregano 
  • Sól / Pieprz

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy