Zapiekanki z Filetem Gotowanym
Składniki
- Filet Gotowany Duda | 1 opakowanie
- Bagietka | 2 sztuki
- Pieczarki | 300 gram
- Cebula | 1 mała
- Ser żółty | 150 gram
- Masło | 70 gram
- Oliwa | 30 ml
- Keczup
- Szczypiorek
Opis dania
Zapiekanka to aromatyczne danie przygotowywane w piekarniku, które zachwyca swoim smakiem i prostotą przygotowania. Zapiekankę możesz dostosować do swoich preferencji, dodając ulubione warzywa, mięso, grzyby lub sosy. Dzięki temu każda zapiekanka może być inna i unikalna. Jeśli dodasz fileta gotowanego Duda, zgodnie z naszym przepisem, zapiekanka staje się dobrym źródłem białka!
Sposób
przygotowania
Na rozgrzaną patelnie wlej oliwę i wrzuć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy się lekko zeszkli, dodaj pokrojone w plastry lub starte pieczarki i dopraw solą oraz pieprzem. Smaż do momentu, aż prawie cała woda odparuje. Na koniec zdejmij z ognia, dodaj masło i wymieszaj. Bagietki przekrój na pół, na każdą nałóż pieczarki a pokrojonego w paseczki fileta gotowanego posyp startym serem. Piecz w rozgrzanym do 200°C piekarniku do momentu zarumienienia sera. Podawaj polane keczupem i posypane posiekanym szczypiorkiem.
Składniki
- Filet Gotowany Duda | 1 opakowanie
- Bagietka | 2 sztuki
- Pieczarki | 300 gram
- Cebula | 1 mała
- Ser żółty | 150 gram
- Masło | 70 gram
- Oliwa | 30 ml
- Keczup
- Szczypiorek