Ziemniaki z patelni w rozmarynie z pieczarkami i kiełbaskami z pieprzem

łatwy 40 2

Składniki

  • Ziemniaki | 250 gram 
  • Kiełbaski z pieprzem Duda | 150 gram
  • Pieczarki | 150 gram 
  • Cebula czerwona | 1 mała sztuka
  • Oliwa z oliwek | 50 ml 
  • Sól / Pieprz / Tymianek / Rozmaryn / Kurkuma | do smaku

Opis dania

Ziemniaki z patelni w aromatycznym rozmarynie, wzbogacone smakiem pieczarek, podsmażonej cebulki i pysznych kiełbasek z pieprzem to danie, które nie tylko jest pysznym ale także wartościowym posiłkiem. Ziemniaki są źródłem węglowodanów, a jednocześnie dostarczają błonnika, który wpływa korzystnie na trawienie. Drobiowe kiełbaski z pieprzem to doskonałe źródło białka, a pieprz dodaje nie tylko ostry smak, ale również wspomaga trawienie. Prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca w sobie intensywność smaków i wartości odżywcze. 

Sposób
przygotowania

Ziemniaczki obierz i ugotuj w osolonej wodzie z gałązką rozmarynu i małą łyżeczką kurkumy. 
Na patelni z rozgrzaną oliwą podsmaż pokrojoną w piórka cebulę a następnie dodaj pyszne kiełbaski z pieprzem pokrojone w plastry oraz przecięte na poł pieczarki. Całość smaż na średnim ogniu przez około 5 minut. Następnie dodaj ugotowane, odcedzone i pokrojone w kawałki ziemniaczki. Smaż aż nabiorą rumianego koloru. Całość dopraw do samku solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Smacznego!

Składniki

  • Ziemniaki | 250 gram 
  • Kiełbaski z pieprzem Duda | 150 gram
  • Pieczarki | 150 gram 
  • Cebula czerwona | 1 mała sztuka
  • Oliwa z oliwek | 50 ml 
  • Sól / Pieprz / Tymianek / Rozmaryn / Kurkuma | do smaku

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy