A*BRC – dlaczego to takie ważne?


W jedzeniu cenimy nie tylko smak. Liczy się dla nas również jakość. Bezpieczne warunki pracy i zachowanie najwyższych standardów higieny. Dzięki nowoczesnym technologiom nasze wyroby są zdrowe i bezpieczne. I co najważniejsze – ich ceny nie rujnują domowego budżetu.

Nasza wiedza, umiejętności i starania zaowocowały zdobyciem bardzo ważnych certyfikatów BRC i IFS. BRC to zestaw czterech branżowych norm technicznych, określający wymagania stawiane firmie w celu zapewnienia bezpieczeństwa żywności w procesie produkcji, pakowania, przechowywania i dystrybucji. Certyfikat BRC wydawany jest po przeprowadzeniu audytu przez akredytowaną jednostkę certyfikującą i uzyskaniu zgodności ze standardem.

Potwierdziliśmy nasze doskonałe przygotowanie utrzymując certyfikat BRC na najwyższym poziomie, czyli A*, a punktacja IFS wzrosła nam do poziomu 97,30%.

Litera A oznacza spełnienie najwyższych światowych standardów bezpieczeństwa produkcji żywności. Natomiast gwiazdka do literki A w systemie BRC oznaca, że poddajemy sie nieogranicoznemu obowiązkowi auditowania zakładu przez uprawnionych auditorów organizacji certyfikujących, bez zapowiedzi, w każdym momencie, o każdej godzinie.

Certyfikat BRC Zakłady mięsne Silesia S.A.

   Czego od nas wymagają aby wydać nam tak ważny certyfikat? 

   - Zaangażowania najwyższego kierownictwa i ciągłego doskonalenie systemu,
   - opracowania planu HACCP,
   - audytów wewnętrznych,
   - działań korygujących i zapobiegawczych,
   - identyfikacji i identyfikowalności produktu (bilans masy),
   - planu zakładu, przepływów produktu,
   - utrzymania porządku i higieny,
   - spełnienia warunków w zakresie materiałów zawierających alergeny lub GMO,
   - kontroli operacji w produkcji,
   - szkoleń pracowników.



IFS Zakłady mięsne Silesia S.A. IFS - International Food Standard

 IFS został opracowany na potrzeby audytowania dostawców sieci handlowych tzw. producentów  marki własnej

 od których  sieci handlowe wymagają spełnienia wymagań wg standardu IFS.

 

 

 

 

 

Standard FSSC 22000

Kompleksowe podejście do bezpieczeństwa zywności. FSSC 2200 jest wiodącym na świecie, niezależnym systemem certyfikacji łańcucha żwynościowego. Zakłady Mięsne Silesia S.A. są jedną z pierwszych firm w branży spożywczej w Polsce, która posiada ten certyfikat.

 

 

 

 

ISO 22000 (FSMS)

System zarządzania bezpieczeństwa żywności. To rozwinięcie dotychaczowego systemu bezpieczeństwa żywności bazującego na wymaganiach ISO 9001. Certyfikat potiwerdza zachowanie najwyższych standradów bezpieczeństwa produkcji naszych wyrobów.

 

 

O Nas

Kochasz jeść? Kochasz odkrywać nowe smaki? Rozkoszować podniebienie? To znaczy, że kochasz życie. To znaczy, że pokochasz nas - Ty i Twoja Rodzina - ponieważ aspirujemy do tego, żeby towarzyszyć Wam w codziennym życiu i umilać każdy posiłek.

Więcej

Dla Ciebie

Tutaj znajdziesz wszystkie propozycje i pomysły, kierowane do Ciebie!

Więcej