Kuchnia Myśliwska


Kuchnia Myśliwska to linia wyjątkowych wędlin z polskiej dziczyzny, złożona z tradycyjnych suszonych kiełbas, różnorodnych pod względem smaku i wyglądu: kiełbasa myśliwska, krakowksa sucha, kindziuk oraz kiełbasa krucha z dzika. Dodatkowo opracowaliśmy również serię mięs wolno gotowanych metodą sous-vide: szynka z sarny i schab z dzika w sosie myśliwskim oraz pieczeniowym.

 

 

 

 

 

 

Kindziuk z dzika

Kindziuk z dzika

czas sięgnąć do kuchni litewskiej! Jednym z najbardziej znanych jej przysmaków jest kindziuk. Nasze plastry kindziuka są wędliną dojrzewającą, surową, grubo rozdrobioną, mają lekko kwaskowaty i pieprzny smak. Podawaj je w temperaturze pokojowej - wtedy w pełni docenisz ich smak i aromat.

Krakowska z dzika

Krakowska sucha z dzika

Krakowska sucha jest rozpoznawalną przez klientów i lubianą kiełbasą. Jest to propozycja dla poszukiwaczy wyrafinowanych smaków. Cienkie, aromatyczne plastry tej grubo rozdrobnionej kiełbasy są prawdziwą ucztą dla podniebienia.

Myśliwska z dzika

Myśliwska z dzika

Myślistwo od niepamiętnych czasów związane było z naszą historią. Uczyło zręczności i odwagi. Nasza Kiełbasa Myśliwska jest wyjątkową w smaku wędliną z dziczyzny. Każdy, kto ją pozna zapamięta co jadł! Jej wyjątkowy smak z wyrazistą nutą jałowca, odróżnia myśliwską od innych kiełbas. Kiełbasa przygotowana z wyjątkowo chudego mięsa, a oczka tłuszczu są tylko nośnikiem smaku. Poluj na naszą Myśliwską z dzika!

Kabanos z dzika

Kabanos z dzika

Ten wyrób zawsze był obecny w przekazywanych z pokolenia na pokolenie przepisach kulinarnych. Kabanosy z dzika to wyrób dla wszystkich miłośników chrupania kabanosów! Cienkie osłonki skrywają smakowite wnętrze, czyli mięso z dzika z aromatycznym bukietem przypraw, w tym z jałowcem. Odpowiednio uwędzone stają się Twoją ulubioną wędliną.

Kiełbasa z dzika

Kiełbasa z dzika

Kiełbasa z dzika to kiełbasa, o delikatnym smaku i stosunkowo miękkiej konsystencji. Wyrabiamy ją w 100% z mięsa dzika. Jej swojski smak spotka się z pewnością zainteresowaniem smakoszy. Możesz ją zajadać na wiele sposobów, również na ciepło. Podsmaż ja lekko lub dodaj kilka plasterków do jajecznicy, by nadać jej wyrazu.

Schab z dzika w sosie myśliwskim

Schab z dzika w sosie myśliwskim. Sous-vide

Schab z dzika w sosie myśliwskim to doskonały pomysł na szybki i wyjątkowo smaczny obiad. Dzięki metodzie sous-vide schab jest wyjątkowo soczysty i delikatny.

Schab z dzika w sosie pieczeniowym

Schab z dzika w sosie pieczeniowym. Sous-vide

Schab z dzika w sosie pieczeniowym to doskonała propozycja dla osób lubiących wyjątkowe i wyraziste smaki. Mięso wolno gotowane metodą sous-vide, dzięki której cały smak potrawy pozostaje w jej wnętrzu.

Szynka z sarny w sosie myśliwskim

Szynka z sarny w sosie myśliwskim. Sous-vide

Szynka z sarny w sosie myśliwskim to propozycja dla osób ceniących delikatne smaki. Dzięki zastosowanej metodzie sous-vide mięso jest niezwykle delikatne i soczyste.

Szynka z sarny w sosie pieczeniowym

Szynka z sarny w sosie pieczeniowym. Sous-vide

Szynka z sarny w sosie pieczeniowym to pyszna propozycja na szybki i pełnowartościowy obiad. Mięso z sarny jest najbardziej soczystym mięsem z grupy zwierząt łownych a dzięki zastosowanej metodzie sous-vide cały smak potrawy pozostaje w jej wnętrzu.