Kuchnia Myśliwska


Dziczyzna w Polsce uważana jest za produkt ekskluzywny, a jej udział w całkowitym spożyciu mięs kształtuje się na poziomie około 1%. Choć Polska jest jednym z czołowych producentów dziczyzny w Europie, to obecnie jej spożycie przez statystycznego mieszkańca naszego kraju jest niskie i kształtuje się na poziomie ok. 80 g w ciągu roku.
Chcąc nieco bardziej spopularyzować ten rodzaj wędlin zdecydowaliśmy się na utworzenie nowej linii produktów ze zwierząt łownych - Kuchnia Myśliwska.
Kuchnia Myśliwska to linia wyjątkowych wędlin z polskiej dziczyzny.

 

 

 

 

 

Kabanos_z_dzika

Kabanos z dzika

Ten wyrób zawsze był obecny w przekazywanych z pokolenia na pokolenie przepisach kulinarnych. Kabanosy z dzika to wyrób dla wszystkich miłośników chrupania kabanosów! Cienkie osłonki skrywają smakowite wnętrze, czyli mięso z dzika z aromatycznym bukietem przypraw, w tym z jałowcem. Odpowiednio uwędzone stają się Twoją ulubioną wędliną.

Myśliwska_z_dzika

Myśliwska z dzika

Myślistwo od niepamiętnych czasów związane było z naszą historią. Uczyło zręczności i odwagi. Nasza Kiełbasa Myśliwska jest wyjątkową w smaku wędliną z dziczyzny. Każdy, kto ją pozna zapamięta co jadł! Jej wyjątkowy smak z wyrazistą nutą jałowca, odróżnia myśliwską od innych kiełbas. Kiełbasa przygotowana z wyjątkowo chudego mięsa, a oczka tłuszczu są tylko nośnikiem smaku. Poluj na naszą Myśliwską z dzika!

Jalowcowa_z_dzika

Jałowcowa z dzika

Jałowiec jest cenioną przyprawą. Jego aromatyczne gałęzie wykorzystywano podczas wędzenia mięs i welin, a owoce do przyprawiania dziczyzny. Kiełbasa jałowcowa z dzika to jest dokładnie to, o czym myślisz, myśląc o kiełbasie. Przyjemnie pomarszczona, ciemnobrązowa skórka, wyczuwalny jałowiec, czarny pieprz i grubo mielone przyprawy. Można powiedzieć: kiełbasa z charakterem.

Kielbasa_z-dzika

Kiełbasa z dzika

Kiełbasa z dzika to kiełbasa, o delikatnym smaku i stosunkowo miękkiej konsystencji. Wyrabiamy ją w 100% z mięsa dzika. Jej swojski smak spotka się z pewnością zainteresowaniem smakoszy. Możesz ją zajadać na wiele sposobów, również na ciepło. Podsmaż ja lekko lub dodaj kilka plasterków do jajecznicy, by nadać jej wyrazu.

KINDZIUK_Z_DZIKA

Kindziuk z dzika

czas sięgnąć do kuchni litewskiej! Jednym z najbardziej znanych jej przysmaków jest kindziuk. Nasze plastry kindziuka są wędliną dojrzewającą, surową, grubo rozdrobioną, mają lekko kwaskowaty i pieprzny smak. Podawaj je w temperaturze pokojowej - wtedy w pełni docenisz ich smak i aromat.

Krakowska_sucha_z_dzika

Krakowska sucha z dzika

Krakowska sucha jest rozpoznawalną przez klientów i lubianą kiełbasą. Jest to propozycja dla poszukiwaczy wyrafinowanych smaków. Cienkie, aromatyczne plastry tej grubo rozdrobnionej kiełbasy są prawdziwą ucztą dla podniebienia.

Schab_z_dzika

Schab z dzika

Dania z dziczyzny są w naszej kuchni prawdziwym rarytasem. Schab z dzika jest propozycją dla tych, którzy cenią smak wędlin w klasycznym wydaniu, ale nowoczesnym podaniu. Mięsa z dzika przypomina w smaku wieprzowinę, z tą różnicą, że zawiera mniej tłuszczu niż kurczak. Rozsmakuj się w naszych plastrach schabu z dzika.