Kiełbasa myśliwska z mięsem z jelenia
Przenieś się wprost do leśnej głuszy z naszą wyjątkową Kiełbasą Myśliwską z mięsem z jelenia. To propozycja dla prawdziwych smakoszy, poszukujących intensywnych i niepowtarzalnych doznań smakowych.
Delikatne, a zarazem wyraziste mięso jelenia nadaje tej kiełbasie szlachetny charakter i głęboki, lekko dziczyznę aromat, który rozbudzi Twoje zmysły. Każdy kęs to podróż do natury – bogaty smak mięsa jelenia idealnie komponuje się z tradycyjnymi, myśliwskimi przyprawami, tworząc harmonijną całość. Ta kiełbasa doskonale smakuje zarówno na zimno, jako wykwintna przekąska na desce wędlin, jak i na ciepło, podsmażona nad ogniskiem podczas leśnej wyprawy.
Skład:
KIEŁBASA WIEPRZOWA Z MIĘSEM Z JELENIA, ŚREDNIO ROZDROBNIONA, WĘDZONA, PARZONA, SUSZONA.
100 g kiełbasy wyprodukowano ze 136 g mięsa wieprzowego i 13 g mięsa z jelenia.
Składniki: mięso wieprzowe, mięso z jelenia, sól, glukoza, cukier, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, warzywa suszone (cebula, pasternak, czosnek), przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu, osłonka jadalna: jelito wieprzowe.
Produkt może zawierać: soję, seler, gorczycę, laktozę (z mleka).
Wartość energetyczna 1594 kJ / 384 kcal, Tłuszcz 31 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13 g, Węglowodany 1,3 g, w tym cukry 1,2 g, Białko 25 g, Sól 2,2 g.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +24°C.
Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.
Nalot solny na produkcie jest zjawiskiem naturalnym, charakterystycznym dla wyrobów dojrzewających i suchych wysokiej jakości i nie wpływa negatywnie na jakość wyrobu.