Kiełbaski paprykowe bez osłonki

Smak słonecznej Hiszpanii na swoim talerzu, nawet w pochmurny dzień! Kiełbaski pełne intensywnego aromatu i głębokiego, lekko słodkiego smaku dojrzałej, czerwonej papryki.

Świetnie smakują smażone na patelni z cebulą i czosnkiem, podane z puszystym ryżem lub chrupiącym pieczywem. Możesz je także upiec w piekarniku z kolorowymi warzywami, takimi jak cukinia, bakłażan i pomidory, tworząc proste i pełne smaku danie. Ich uniwersalność sprawia, że staną się ulubionym składnikiem wielu Twoich potraw, dodając im słonecznego, hiszpańskiego charakteru. 

Skład:

KIEŁBASA DROBIOWA Z DODATKIEM BIAŁKA WIEPRZOWEGO, ŚREDNIO ROZDROBNIONA, WĘDZONA, PARZONA.

Składniki: mięso z kurczaka 95 % (w tym 70 % mięsa z fileta z piersi kurczaka), woda, sól, stabilizatory [E331, E451], białko sojowe, białko wieprzowe, glukoza, wzmacniacz smaku [E621], przeciwutleniacz [E316], aromaty, przyprawy (w tym papryka czerwona 0,6 %), warzywa suszone (cebula, pietruszka), cukier, zioła suszone (bazylia, rozmaryn), ekstrakty przypraw, substancja konserwująca [E250].

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, gorczycę, seler, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 687 kJ / 164 kcal, Tłuszcz 9,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g, Węglowodany <0,5 g, w tym cukry <0,5 g, Białko 20 g, Sól  2,0 g.

Przechowywać w temperaturze od 0 °C do +6 °C.
Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.

Propozycja przygotowania:
Produkt przeznaczony do spożycia na zimno lub po podgrzaniu:
- w wodzie - ok. 5 - 7 minut w temperaturze ok. 80 °C. Nie gotować!
- na grillu elektrycznym - ok. 4-6 minut w temperaturze 250 °C.
- we frytkownicy beztłuszczowej - podpiekać ok. 4 - 5 minut w temperaturze 200 °C. 

Z uwagi na występujące różnice pomiędzy urządzeniami grzewczymi powyższą informację należy traktować jako wskazówkę.