Kiełbaski pikantne bez osłonki

Dla tych, którzy lubią, gdy potrawa ma charakter i rozpala zmysły, nie pozostawiając miejsca na nudę! Przygotuj się na intensywne doznania, które pobudzą Twoje kubki smakowe i na długo pozostaną w pamięci.

Doskonale komponują się z chłodnym napojem i dodatkami, takimi jak świeże pieczywo i musztarda. Świetnie sprawdzą się również smażone na patelni jako wyrazisty składnik pikantnego gulaszu, meksykańskiego chili con carne czy włoskiego arrabbiata. To propozycja dla prawdziwych miłośników ostrych smaków, którzy nie boją się kulinarnych wyzwań i poszukują intensywnych doznań.

Skład:

KIEŁBASA DROBIOWA Z DODATKIEM BIAŁKA WIEPRZOWEGO, ŚREDNIO ROZDROBNIONA, WĘDZONA, PARZONA.

Składniki: mięso z kurczaka 95 % (w tym 70 % mięsa z fileta z piersi kurczaka), woda, sól, stabilizatory [E331, E451], białko sojowe, białko wieprzowe, glukoza, wzmacniacz smaku [E621], przeciwutleniacz [E316], aromaty, przyprawy (w tym chili 0,17 %), ekstrakty przypraw, substancja konserwująca [E250].

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, gorczycę, seler, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 687 kJ / 164 kcal, Tłuszcz 9,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g, Węglowodany <0,5 g, w tym cukry <0,5 g, Białko 20 g, Sól  2,0 g.

Przechowywać w temperaturze od 0 °C do +6 °C.
Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.

Propozycja przygotowania:
Produkt przeznaczony do spożycia na zimno lub po podgrzaniu:
- w wodzie - ok. 5 - 7 minut w temperaturze ok. 80 °C. Nie gotować!
- na grillu elektrycznym - ok. 4-6 minut w temperaturze 250 °C.
- we frytkownicy beztłuszczowej - podpiekać ok. 4 - 5 minut w temperaturze 200 °C. 

Z uwagi na występujące różnice pomiędzy urządzeniami grzewczymi powyższą informację należy traktować jako wskazówkę.