Kiełbaski z serem bez osłonki
Rozpływający się ser w soczystym mięsie – mała, kulinarna rozkosz, która sprawia, że każdy kęs jest wyjątkowy. Już podczas smażenia poczujesz serowy aromat, który wabi do kuchni wszystkich domowników.
Te wyjątkowe kiełbaski to idealne rozwiązanie na szybki, ale niezwykle satysfakcjonujący posiłek. Świetne na leniwe sobotnie śniadanie, kiedy na patelni skwierczą te pyszności, a ser w środku tworzy ciągnącą się, smakowitą niespodziankę. Dobrze smakują również same, podane z kleksem ulubionego sosu i świeżymi pomidorami lub jako dodatek do zapiekanki ziemniaczanej.
Skład:
KIEŁBASA DROBIOWA Z DODATKIEM BIAŁKA WIEPRZOWEGO, ŚREDNIO ROZDROBNIONA, WĘDZONA, PARZONA.
Składniki: mięso z kurczaka 88 % (w tym 63 % mięsa z fileta z piersi kurczaka), woda, ser 7 %, sól, stabilizatory [E331, E451], białko sojowe, białko wieprzowe, glukoza, wzmacniacz smaku [E621], przeciwutleniacz [E316], regulator kwasowości [E330], aromaty, przyprawy, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca [E250].
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, gorczycę, seler.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 787 kJ / 188 kcal, Tłuszcz 11 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,3 g, Węglowodany 0,9 g, w tym cukry 0,6 g, Białko 21 g, Sól 2,4 g.
Przechowywać w temperaturze od 0 °C do +6 °C.
Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.
Propozycja przygotowania:
Produkt przeznaczony do spożycia na zimno lub po podgrzaniu:
- w wodzie - ok. 5 - 7 minut w temperaturze ok. 80 °C. Nie gotować!
- na grillu elektrycznym - ok. 4-6 minut w temperaturze 250 °C.
- we frytkownicy beztłuszczowej - podpiekać ok. 4 - 5 minut w temperaturze 200 °C.
Z uwagi na występujące różnice pomiędzy urządzeniami grzewczymi powyższą informację należy traktować jako wskazówkę.