Kurczak w galarecie
Klasyka w Twojej kuchni. Delikatne kawałki wyselekcjonowanego kurczaka zatopione w klarownej, aromatycznej galarecie. To tradycyjne danie zachwyca prostotą i bogactwem smaku, idealne jako przystawka lub lekki posiłek.
Przywołaj wspomnienia smaków z dzieciństwa i odkryj je na nowo. Kurczak w galarecie to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody. Jego uniwersalność sprawia, że doskonale komponuje się z różnymi dodatkami, a jego delikatny smak zadowoli każde podniebienie.
Skład:
Produkt drobiowy, parzony, w osłonce niejadalnej.
Składniki: woda, mięso z kurczaka 23 %, warzywa konserwowe [warzywa w zmiennych proporcjach 16 % (marchew, ogórki), sól, ocet, cukier], mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka, żelatyna wieprzowa, skrobia, sól, białko sojowe, substancje zagęszczające [E407, E407a, E425], stabilizator [E451], maltodekstryna, glukoza, cukier, regulatory kwasowości [E330, E262], hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), aromaty, przyprawy, ekstrakt czosnku, przeciwutleniacz [E316], substancja konserwująca [E250].
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler, gorczycę.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna 332 kJ / 79 kcal, Tłuszcz 1,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g, Węglowodany 4,6 g, w tym cukry 1,0 g, Białko 11 g, Sól 2,4 g.
Należy spożyć do/Numer partii: patrz nadruk na etykiecie.
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +9 °C.
Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 4 dni.