Pasztetowa drobiowa
Delikatność w najlepszym wydaniu. Ta pasztetowa drobiowa charakteryzuje się subtelnym smakiem i kremową konsystencją, która dosłownie rozpływa się w ustach.
To idealna baza do wielu kulinarnych eksperymentów. Pomyśl o lekkiej kolacji z pasztetową jako głównym składnikiem. Świetnie komponuje się ze świeżymi warzywami, takimi jak chrupiąca papryka czy orzeźwiający ogórek. To uniwersalny smak, który zadowoli każdego.
Skład:
Wędlina podrobowa drobiowo-wieprzowa, homogenizowana, parzona, w osłonce niejadalnej.
Składniki: surowce drobiowe 41 % (skórki z kurczaka i z indyka, wątroba z kurczaka, mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka), woda, surowce wieprzowe 20 % (tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, wątroba wieprzowa), kasza manna (z pszenicy), sól, białko sojowe, cebula, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), błonnik sojowy, cukier, glukoza, serwatka w proszku, maślanka w proszku, stabilizatory (trifosforany, cytryniany sodu, octany sodu), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), aromaty (zawierają laktozę z mleka i gorczycę), ekstrakt drożdżowy, substancja konserwująca (azotyn sodu).
Produkt może zawierać: jaja, seler.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1004 kJ / 243 kcal, Tłuszcz 21 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,5 g, Węglowodany 2,8 g, w tym cukry 0,6 g, Białko 10 g, Sól 1,9 g.
Należy spożyć do: termin przydatności podany na klipsie.
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +9 °C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.