Pasztetowa firmowa

Najchętniej wybierana pasztetowa w Polsce. Od lat produkowana według tradycyjnych receptur – jej smak doceniany jest w wielu polskich domach jako znakomity dodatek do rozsmarowania na kromce chrupiącego chleba.

Jej prosty, a zarazem bogaty smak przywołuje wspomnienia domowych śniadań. 
Kanapka z pasztetową nigdy się nie nudzi i zawsze smakuje tak samo dobrze. To ten znajomy smak, do którego chętnie wracamy, idealny na szybką przekąskę czy element rodzinnego stołu. 

Skład:

Wędlina podrobowa drobiowo-wieprzowa, homogenizowana, parzona, w osłonce niejadalnej.
Składniki: surowce drobiowe 37 % (skórki z kurczaka i z indyka, wątroba z kurczaka, mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka), woda, surowce wieprzowe 24 % (tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, mięso oddzielone mechanicznie wieprzowe, wątroba wieprzowa), kasza manna (z pszenicy), sól, białko sojowe, cebula, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), błonnik sojowy, cukier, glukoza, serwatka w proszku, maltodekstryna, maślanka w proszku, stabilizatory (trifosforany, cytryniany sodu, octany sodu), wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, rybonukleotydy disodowe), aromaty, przyprawy (zawierają seler i gorczycę), ekstrakt drożdżowy, substancja konserwująca (azotyn sodu).
Produkt może zawierać: jaja.  
Wartość odżywcza 100 g produktu: 
Wartość energetyczna 980 kJ / 237 kcal, Tłuszcz 20 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,8 g, Węglowodany 3,5 g, w tym cukry 0,6 g, Białko 10 g, Sól 1,9 g.
Należy spożyć do: termin przydatności podany na klipsie.   
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +9 °C. 
Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.