Pasztetowa pieczeniowa

Ten bogaty, mięsny aromat przywodzi na myśl niedzielny obiad. Nasza pasztetowa pieczeniowa to esencja smaku pieczeni zamknięta w gładkiej, kremowej formie.

Idealna, gdy masz ochotę na coś konkretnego i sycącego. 

Zaserwuj sobie kromkę świeżego chleba z grubą warstwą pasztetowej. Jej intensywny smak pieczeni sprawia, że nie potrzebuje wielu dodatków. Sprawdzi się również jako smarowidło do krakersów na spotkaniu z przyjaciółmi lub z rodziną.  

Skład:

Wędlina podrobowa drobiowo-wieprzowa, homogenizowana, parzona, w osłonce niejadalnej. 

Składniki: surowce drobiowe 40 % (skórki z kurczaka, wątroba z kurczaka, skórki z indyka), woda, surowce wieprzowe 21 % (tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, wątroba wieprzowa), kasza manna (z pszenicy), sól, hydrolizat białka kukurydzianego,  białko sojowe, cebula, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), błonnik sojowy, cukier, glukoza, serwatka w proszku, maślanka w proszku, stabilizatory (trifosforany, cytryniany sodu, octany sodu), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy), aromaty (zawierają soję, laktozę z mleka i gorczycę), ekstrakt drożdżowy, substancja konserwująca (azotyn sodu). 
Produkt może zawierać: jaja, seler. 

Wartość odżywcza 100 g produktu: 
Wartość energetyczna 1147 kJ / 277 kcal, Tłuszcz 25 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,5 g, Węglowodany 3,1 g, w tym cukry 0,8 g, Białko 9,3 g, Sól 1,8 g. 

Należy spożyć do: Termin przydatności podany na klipsie.   
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +9 °C. 
Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.