Pasztetowa pomidorowa

Podobno je się także oczami a mało jest tak apetycznych i naturalnych kolorów jak barwa dojrzałych w słońcu, soczystych pomidorów. Ich dodatek dodaje naszej pasztetowej słodyczy i subtelności a kanapką z pomidorową pasztetową jest ozdobą każdego talerza.

Ta pasztetowa zawdzięcza swój apetyczny wygląd i lekko słodki smak dojrzałym pomidorom. To propozycja, która cieszy nie tylko podniebienie, ale i oko. Wyobraź sobie kolorową kanapkę z tą pasztetową. Jej pomidorowa nuta idealnie łączy się ze świeżą bazylią czy rukolą, tworząc prosty, ale efektowny posiłek. To świetny sposób na dodanie śródziemnomorskiego akcentu do Twojego menu. 

Skład:

Wędlina podrobowa wieprzowo-drobiowa, parzona, w osłonce niejadalnej.   
Składniki: surowce wieprzowe 50 % (skórki wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, wątroba wieprzowa), woda, surowce drobiowe 12 % (wątroba z kurczaka, mięso oddzielone mechanicznie z indyka), koncentrat pomidorowy 5 %, kasza manna (z pszenicy), sól, białko sojowe, cebula, stabilizatory (cytryniany sodu, trifosforany, octany sodu), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), glukoza, aromaty (zawierają mleko łącznie z laktozą, gorczycę), ekstrakt drożdżowy, cukier, błonnik sojowy, serwatka w proszku, maślanka w proszku, substancja konserwująca (azotyn sodu).
 Produkt może zawierać: jaja, seler. 

Wartości odżywcze na 100 g: 
Wartość energetyczna 1339 kJ / 324 kcal, Tłuszcz 30 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12 g, Węglowodany 3,0 g, w tym cukry 2,6 g, Białko 10 g, Sól 1,9 g.

Należy spożyć do: Termin przydatności na klipsie. 
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +9 °C. 
Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.