Pasztetowa ze szczypiorkiem
Czasem wystarczy drobny akcent, by wydobyć głębię smaku. Świeży szczypiorek delikatnie podkreśla smak tej pasztetowej, czyniąc ją wyjątkowo aromatyczną. To klasyka, która cieszy się ogromną popularnością!
Pamiętasz smak kanapek z dzieciństwa? Ta pasztetowa ze szczypiorkiem idealnie się w niego wpisuje. Rozsmarowana na chrupiącym chlebie, przywołuje wspomnienia prostych, domowych posiłków. Świetnie smakuje sama, ale też jako baza pod inne ulubione dodatki.
Skład:
Wędlina podrobowa, parzona - pasztetowa, w osłonce niejadalnej.
Składniki: tłuszcz wieprzowy, wątroba wieprzowa, woda, skórki wieprzowe, wątroba z kurczaka, mięso wieprzowe 8 %, kasza manna (z pszenicy), sól, glukoza, emulgatory [E471, E472c], szczypiorek suszony 0,5 %, stabilizatory [E331, E327, E262], przyprawy, wzmacniacze smaku [E621, E635], hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), aromaty, regulator kwasowości [E332], przeciwutleniacze [E316, E301], substancja konserwująca [E250].
Produkt może zawierać: jaja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler, gorczycę.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1411 kJ / 341 kcal, Tłuszcz 31 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12 g, Węglowodany 4,0 g, w tym cukry 1,0 g, Białko 11 g, Sól 2,1 g.
Należy spożyć do:/Numer partii: patrz nadruk na klipsie.
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +9 °C. Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.