Pierś w galarecie

Najwyższej jakości pierś kurczaka w klarownej, aromatycznej galarecie, dostępna w poręcznym bloku. To lekki i smaczny element chłodnej płyty, gotowy do krojenia i podania.

Odkryj prostotę wykwintności. Pierś w galarecie to doskonały sposób na urozmaicenie codziennego menu i specjalnych okazji. Jej delikatny smak i apetyczny wygląd sprawiają, że znika z talerzy w mgnieniu oka. Gotowa do krojenia i podania, stanowi elegancki element każdej zimnej płyty. 

Skład:

Wyrób drobiowy z dodatkiem białka wieprzowego - parzony, w osłonce niejadalnej.

Składniki: filet z kurczaka 42 %, woda, warzywa konserwowe [warzywa w zmiennych proporcjach 31 % (marchew, ogórek korniszon, kolba kukurydzy, papryka konserwowa, kalafior, pieczarka marynowana), sól, ocet, cukier], żelatyna wieprzowa, sól, ocet, wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), przyprawy, syrop glukozowy, stabilizator (trifosforany), glukoza, przeciwutleniacze (izoaskorbinian sodu, kwas askorbinowy), aromaty, ekstrakty przypraw, hydrolizat białka sojowego, białko wieprzowe, substancja zagęszczająca (przetworzone wodorosty morskie z gatunku Eucheuma), błonnik pszenny, cukier, warzywa suszone (zawierają seler), substancje konserwujące (sorbinian potasu, azotyn sodu).
Produkt może zawierać: jaja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), gorczycę.

Wartość odżywcza 100 g produktu: 
Wartość energetyczna 287 kJ / 68 kcal, Tłuszcz 1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, Węglowodany 2,3 g, w tym cukry 0,8 g, Białko 12 g, Sól 1,8 g.

Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +6 °C.
Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 96 godzin.