Bagieta z kiełbasą beskidzką, szarpanymi boczniakami i paloną papryką

średni 25 min 4 porcje

Składniki

  • kiełbasa Beskidzka Duda
  • bagietka
  • papryka
  • sałata rzymska baby
  • oliwa
  • czosnek
  • natka pietruszki
  • limonka
  • pieprz
  • sól
  • sos z mango z chilli i kolendrą

Opis dania

Wyrafinowana i sycąca bagietka z kiełbasą i boczniakami. Orzechowo-grzybowy smak boczniaków doskonale tonuje wyrazistość mięsa. Odpowiednia dla miłośników połączenia tradycyjnych smaków z formą burgerową.

Sposób
przygotowania

Kiełbasę Beskidzką grillujemy i kroimy pod kątemw szerokie talarki. Paprykę opalamy na grillu,aż skórka się zwęgli i obieramy. Boczniakimarynujemy w oliwie z czosnkiem, natką pietruszki,sokiem z limonki, solą i pieprzem. Grillujemy jei szarpiemy na drobniejsze paski. Sałatę kroimy nadwie połowy, skrapiamy oliwą, posypujemy solą orazpieprzem i grillujemy. Bagietkę rozcinamy i grillujemy.Zgrillowane bagietki sowicie smarujemy sosemi nakładamy kolejno: sałatę, paprykę, boczniakii kiełbasę.

Składniki

  • kiełbasa Beskidzka Duda
  • bagietka
  • papryka
  • sałata rzymska baby
  • oliwa
  • czosnek
  • natka pietruszki
  • limonka
  • pieprz
  • sól
  • sos z mango z chilli i kolendrą

Polecane
produkty

Kiełbasa Beskidzka

Podobne przepisy

Przyprawa do kabanosów

łatwy 5 minut 1
Pokaż wszystkie przepisy