
Bagieta z kiełbasą beskidzką, szarpanymi boczniakami i paloną papryką
średni
25 min
4 porcje
Składniki
- kiełbasa Beskidzka Duda
- bagietka
- papryka
- sałata rzymska baby
- oliwa
- czosnek
- natka pietruszki
- limonka
- pieprz
- sól
- sos z mango z chilli i kolendrą
Opis dania
Wyrafinowana i sycąca bagietka z kiełbasą i boczniakami. Orzechowo-grzybowy smak boczniaków doskonale tonuje wyrazistość mięsa. Odpowiednia dla miłośników połączenia tradycyjnych smaków z formą burgerową.
Sposób
przygotowania
Kiełbasę Beskidzką grillujemy i kroimy pod kątemw szerokie talarki. Paprykę opalamy na grillu,aż skórka się zwęgli i obieramy. Boczniakimarynujemy w oliwie z czosnkiem, natką pietruszki,sokiem z limonki, solą i pieprzem. Grillujemy jei szarpiemy na drobniejsze paski. Sałatę kroimy nadwie połowy, skrapiamy oliwą, posypujemy solą orazpieprzem i grillujemy. Bagietkę rozcinamy i grillujemy.Zgrillowane bagietki sowicie smarujemy sosemi nakładamy kolejno: sałatę, paprykę, boczniakii kiełbasę.
Składniki
- kiełbasa Beskidzka Duda
- bagietka
- papryka
- sałata rzymska baby
- oliwa
- czosnek
- natka pietruszki
- limonka
- pieprz
- sól
- sos z mango z chilli i kolendrą
Polecane
produkty
