
Chlebki pita z kiełbasą beskidzką i warzywami
trudny
40 min
4
Składniki
- pomidorki koktajlowe
- chlebki pita
- Kiełbasa Beskidzka Duda
- czerwona cebula
- cukinia
- papryka
- mini pieczarki
- pomidory w puszce
- czosnek
- majeranek
- rozmaryn
- prażona cebulka
- czerwone wino
Opis dania
Chlebki pita to uniwersalne pieczywo do przyrządzania przepysznych potraw, doskonale komponują się z intensywnym smakiem kiełbasy beskidzkiej i łagodzącym aromatem warzyw.Sposób
przygotowania
Chlebki pita grillujemy na żeliwnej blaszce umieszczonej na ruszcie grilla. Pomidorki kroimy na pół. Cebulę, paprykę i cukinię - w grubą kostkę. Na oliwie podsmażamy pieczarki. Gdy się zrumienią, dodajemy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę. Przyprawiamy solą, majerankiem, rozmarynem i czosnkiem. Dodajemy pół szklanki wina i dusimy wszystko razem przez chwilę. Kiełbasę grillujemy na ruszcie, aż się zrumieni. Kroimy w grube plasterki. Przekładamy na patelnię z warzywami i dodajemy pomidory z puszki. Dusimy kilka minut. Rozcinamy zgrillowane chlebki i wypełniamy kiełbasą z warzywami. Posypujemy prażoną cebulką.
Składniki
- pomidorki koktajlowe
- chlebki pita
- Kiełbasa Beskidzka Duda
- czerwona cebula
- cukinia
- papryka
- mini pieczarki
- pomidory w puszce
- czosnek
- majeranek
- rozmaryn
- prażona cebulka
- czerwone wino
Polecane
produkty
