Kanapki z kiełbasą beskidzką, cheddarem i kimchi
łatwy
25 min
4 porcje
Składniki
- Kiełbasa Beskidzka Duda
- 6-8 kromek chleba (pszenny lub tostowy)
- 200 g kimchi
- 200 g sera cheddar
- sos Sriracha
- świeża kolendra
Opis dania
Zwyczajna potrawa w niebanalnej formie. Czy tradycyjny polski smak można połączyć z azjatyckim smakiem kimczi? To danie jest tego niezbitym dowodem!
Sposób
przygotowania
Kiełbasę kroimy wzdłuż i grillujemy z obu stron. Podobnie postępujemy z chlebem. Na jedną kromkę nakładamy starty ser, kiełbasę i kimchi. Posypujemy pozostałym serem i przykrywamy drugą kromką. Kanapkę zawijamy w folię aluminiową i grillujemy 5-8 minut. Gotowe kanapki kroimy po przekątnej. Podajemy ze Srirachą i świeżą kolendrą.
Składniki
- Kiełbasa Beskidzka Duda
- 6-8 kromek chleba (pszenny lub tostowy)
- 200 g kimchi
- 200 g sera cheddar
- sos Sriracha
- świeża kolendra