Kanapki z kiełbasą beskidzką, cheddarem i kimchi

łatwy 25 min 4 porcje

Składniki

  • Kiełbasa Beskidzka Duda
  • 6-8 kromek chleba (pszenny lub tostowy)
  • 200 g kimchi
  • 200 g sera cheddar
  • sos Sriracha
  • świeża kolendra

Opis dania

Zwyczajna potrawa w niebanalnej formie. Czy tradycyjny polski smak można połączyć z azjatyckim smakiem kimczi? To danie jest tego niezbitym dowodem!

Sposób
przygotowania

Kiełbasę kroimy wzdłuż i grillujemy z obu stron. Podobnie postępujemy z chlebem. Na jedną kromkę nakładamy starty ser, kiełbasę i kimchi. Posypujemy pozostałym serem i przykrywamy drugą kromką. Kanapkę zawijamy w folię aluminiową i grillujemy 5-8 minut. Gotowe kanapki kroimy po przekątnej. Podajemy ze Srirachą i świeżą kolendrą.

Składniki

  • Kiełbasa Beskidzka Duda
  • 6-8 kromek chleba (pszenny lub tostowy)
  • 200 g kimchi
  • 200 g sera cheddar
  • sos Sriracha
  • świeża kolendra

Polecane
produkty

Kiełbasa Beskidzka

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy