
Karczek wieprzowy faszerowany kiełbasą beskidzką i pieczarkami
średni
45 min
4 porcje
Opis dania
Proste i smaczne mięsno-mięsne danie z dodatkiem pieczarek. Można je podawać z ziemniakami lub pieczywem, w sosie lub samodzielnie.
Sposób
przygotowania
Karczek pokroić w 4 plastry. Rozklepać młotkiem. posypać przyprawą do grilla, pieczarki umyć i pokroić w cieniutkie plasterki. Plastry karczku ułożyć na kawałkach foli aluminiowej, na każdy kawałek poukładać plasterki pieczarek i po kiełbasie beskidzkiej. Owinąć kiełbaski karczkiem tak aby powstały roladki, a następnie dokładnie owinąć folią aluminiową . Wrzucić na grilla na około 25 minut co kilka minut obracając.
Składniki
- 200 g pieczarek
- 4 szt Kielbasy Beskidzkiej Duda
- przyprawa grillowa
- 400 g karczki wieprzowego
Polecane
produkty
