Karczek wieprzowy faszerowany kiełbasą beskidzką i pieczarkami

średni 45 min 4 porcje

Składniki

  • 200 g pieczarek
  • 4 szt Kielbasy Beskidzkiej Duda
  • przyprawa grillowa
  • 400 g karczki wieprzowego

Opis dania

Proste i smaczne mięsno-mięsne danie z dodatkiem pieczarek. Można je podawać z ziemniakami lub pieczywem, w sosie lub samodzielnie.

Sposób
przygotowania

Karczek pokroić w 4 plastry. Rozklepać młotkiem. posypać przyprawą do grilla, pieczarki umyć i pokroić w cieniutkie plasterki. Plastry karczku ułożyć na kawałkach foli aluminiowej, na każdy kawałek poukładać plasterki pieczarek i po kiełbasie beskidzkiej. Owinąć kiełbaski karczkiem tak aby powstały roladki, a następnie dokładnie owinąć folią aluminiową . Wrzucić na grilla na około 25 minut co kilka minut obracając.

Składniki

  • 200 g pieczarek
  • 4 szt Kielbasy Beskidzkiej Duda
  • przyprawa grillowa
  • 400 g karczki wieprzowego

Polecane
produkty

Kiełbasa Beskidzka

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy