Kiełbasa w piwie na kapuście kiszonej

średni 25 min 2 porcje

Składniki

  • piwo
  • 2 szt Kiełbasy Beskidzkiej Duda
  • 2 szt cebuli
  • kminek
  • tymianek
  • pieprz
  • musztarda
  • bulion
  • 300 g kapusty kiszonej

Opis dania

Tradycyjnie podana, duszona kiełbasa z goryczką piwa, zakwaszona kapustą kiszoną. Danie dla miłośników wyrazistych biesiadnych potraw.

Sposób
przygotowania

Pokrojoną cebulę dusimy na patelni do miękkości i złotego koloru. Dolewamy piwo, dodajemy musztardę, kminek i tymianek. Do wrzącego wywaru wkładamy kiełbasy i dusimy. Kiełbasy przekładamy na gorący ruszt, aby je zrumienić. Do cebuli dodajemy bulion i kiszoną kapustę. Zgrillowane kiełbasy nakładamy na ugotowaną kapustę z cebulą. Doprawiamy pieprzem. Można podawać z puree ziemniaczanym.

Składniki

  • piwo
  • 2 szt Kiełbasy Beskidzkiej Duda
  • 2 szt cebuli
  • kminek
  • tymianek
  • pieprz
  • musztarda
  • bulion
  • 300 g kapusty kiszonej

Polecane
produkty

Kiełbasa Beskidzka

Podobne przepisy

Przyprawa do kabanosów

łatwy 5 minut 1
Pokaż wszystkie przepisy