Koreczki na imprezę z kabanosem

łatwy 5 min Dowolnie

Składniki

Jakie dodatki do przekąsek z kabanosów?

Najważniejszym składnikiem są oczywiście kabanosy. Dodatki do przekąsek z kabanosów w formie koreczków mogą być różne. Najpopularniejsze z nich to:

  • pomidorki koktajlowe,
  • suszone pomidory w zalewie,
  • papryka,
  • oliwki,
  • pieczarki marynowane,
  • mini kukurydze z zalewy,
  • ogórki konserwowe,
  • mini mozzarella,
  • ser żółty,
  • różnego rodzaju sery pleśniowe,
  • winogrono,
  • ananas,
  • truskawka,
  • figa,
  • i wiele innych.

To właśnie ten plus koreczków z kabanosem i warzywami — możesz dodać do nich dosłownie wszystko, na co masz ochotę i co uwielbiasz! Wystarczy tylko pokroić wybrane produkty w odpowiednich rozmiarów kostkę — pamiętaj, by składniki do koreczków z kabanosem nie były zbyt małe, ale też zbyt duże. Ważne, by poszczególne rozmiary dodatków były zbliżone do siebie, tak by całość była spójna. Możesz zadbać również o odpowiednio dobrane kolory — dzięki temu danie będzie nie tylko smaczne, ale też miłe dla oczu!

Opis dania

Koreczki z kabanosem — dlaczego warto je przyrządzać?

Koreczki z kabanosem to jedno z dań must have podczas każdej imprezy. Nie przesadzimy, jeśli powiemy, że można je spotkać niemalże podczas większości spotkań towarzyskich. Oczywiście wykonane w różnych wariantach koreczki z kabanosem cieszą się dużą popularnością. Z czego to wynika? A to z estetyki dania, ale też jego smakowitości. Kabanosy to wędliny, które można łączyć z różnymi dodatkami — owocami, warzywami, serami i nie tylko. W każdych z tych połączeń koreczki z kabanosem na imprezę smakują wyśmienicie! Takie kompozycje doceniają nie tylko goście, ale też gospodarze.

Planując imprezę i wybierając koreczki z kabanosem i warzywami bądź też w innej postaci zyskujesz pewność, że danie będzie smakować wszystkim, a Ty nie będziesz mieć większych trudności z jego przygotowaniem. Przepis na koreczki z kabanosem jest bowiem szybki, prosty i możliwy do wykonania nawet na kilka godzin przed spotkaniem!

Jakie kabanosy wybrać do koreczków?

Wybierając kabanosy do koreczków z warzywami czy innymi dodatkami, warto postawić nie tylko na ich jakość, ale też smak. Wybierając kabanosy Nasze Polskie od Duda.pl stawiasz na wędliny wykonane z wysokiej jakości mięsa, pozbawione konserwantów, bez dodatku fosforanów, barwników i glutaminianu monosodowego. Odpowiedni skład kabanosów sprawia, że są nie tylko smaczne, ale też odżywcze.

Kabanosy do koreczków z warzywami mogą mieć jednak różny smak. W ofercie Duda.pl znajdziesz wersje podstawowe – wieprzowe i wieprzowo-drobiowe, ale też wzbogacone o dodatki. To właśnie te drugie doskonale się sprawdzą do przygotowania koreczków z kabanosami i warzywami. Sprawiają one bowiem, że całość nabiera wyjątkowego smaku. Kabanosy z boczkiem, serem, ziołowe czy pikantne – które są Twoim numerem jeden?

Sposób
przygotowania

Koreczki z kabanosem — top 3 kompozycje

Koreczki z kabanosem cieszą się dużą popularnością. Musisz wiedzieć, że możesz je wykonać na wiele sposobów. Poniżej przedstawiamy przepisy na koreczki z kabanosem i warzywami, które warto wypróbować.

Koreczki z kabanosem i fetą

Wykonując koreczki z kabanosem i fetą, w pierwszej kolejności przygotuj kabanosy. Pokrój je na krążki o grubości około 3 cm. Następnie przygotuj fetę — koniecznie wybierz ser feta, a nie ser typu feta. Różnica i jakość smaku jest ogromna! W zależności od upodobań możesz dodać paprykę i oliwkę bądź też winogron. Wówczas nadziewaj na wykałaczkę tak, by na spodzie znalazł się kabanos, następnie feta i ulubiony dodatek warzywny.

Koreczki z kabanosem, warzywami i serem żółtym

Dużą popularnością cieszą się także koreczki z kabanosem, warzywami i serem żółtym. Kabanosy pokrój standardowo w krążki o grubości ok. 3 cm, a ser żółty w kostkę o boku około 1 cm. Chcąc stworzyć smaczny kontrast pomiędzy kabanosem i serem, warto wybrać ogórki konserwowe — je również pokrój w krążki o grubości około 3 cm. Nadziewaj kolejno kabanos, ser żółty i ogórek konserwowy. 

Koreczki z kabanosem, mozzarellą i pomidorem

Ciekawą propozycją są także koreczki z kabanosem i mozzarellą. Wybierając ser i pomidory postaw na wersje mini — mini mozzarellę i pomidorki koktajlowe. Wystarczy, że odpowiednio wcześniej odsączysz mozzarellę i nadziejesz na wykałaczki — kabanosy na sam spód, pomidor i następnie mozzarella.

Składniki

Jakie dodatki do przekąsek z kabanosów?

Najważniejszym składnikiem są oczywiście kabanosy. Dodatki do przekąsek z kabanosów w formie koreczków mogą być różne. Najpopularniejsze z nich to:

  • pomidorki koktajlowe,
  • suszone pomidory w zalewie,
  • papryka,
  • oliwki,
  • pieczarki marynowane,
  • mini kukurydze z zalewy,
  • ogórki konserwowe,
  • mini mozzarella,
  • ser żółty,
  • różnego rodzaju sery pleśniowe,
  • winogrono,
  • ananas,
  • truskawka,
  • figa,
  • i wiele innych.

To właśnie ten plus koreczków z kabanosem i warzywami — możesz dodać do nich dosłownie wszystko, na co masz ochotę i co uwielbiasz! Wystarczy tylko pokroić wybrane produkty w odpowiednich rozmiarów kostkę — pamiętaj, by składniki do koreczków z kabanosem nie były zbyt małe, ale też zbyt duże. Ważne, by poszczególne rozmiary dodatków były zbliżone do siebie, tak by całość była spójna. Możesz zadbać również o odpowiednio dobrane kolory — dzięki temu danie będzie nie tylko smaczne, ale też miłe dla oczu!

Polecane
produkty

Kabanosy Wieprzowe 95g

Kabanosy Pikantne 95g

Kabanosy Drobiowo-Wieprzowe 95g

Kabanosy swojski boczek 95g

Suszone Pomidory w Ziołach 95g

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy