Placki z blachy zapiekane z kiełbasą beskidzką i serem podgórskim

trudny 60 min 4 porcje

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 150 g mąki
  • 1 cebula
  • kilka kawałków Kiełbasy Beskidzkiej Duda
  • ser wędzony
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • szczypiorek
  • śmietana 18%

Opis dania

Placki ziemniaczane w nowej odsłonie. Oryginalne składniki sprawiają, że placki mają wyjątkowy smak, zawierają wiele składników odżywczych oraz trafiają w wiele różnych gustów.

Sposób
przygotowania

Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce. Następnie dodać jajka, mąkę i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Piec na palniku na mocno rozgrzanej blaszce lub patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Kiełbasę pokroić w plastry i lekko przesmażyć. Na środek placka położyć kilka plastrów usmażonej kiełbasy. Posypać startym serem, złożyć w pół i zapiec przez kilka minut w piekarniku, żeby ser się rozpuścił. Podawać posypane dodatkową porcją sera, posiekanym szczypiorkiem i łyżką śmietany .

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 150 g mąki
  • 1 cebula
  • kilka kawałków Kiełbasy Beskidzkiej Duda
  • ser wędzony
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • szczypiorek
  • śmietana 18%

Polecane
produkty

Kiełbasa Beskidzka

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy