Pokrajanki z kiełbasą beskidzką

trudny 40 min 4 porcje

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 30 g czosnku
  • 4 jajka
  • 100 g cebuli
  • 50 g masła
  • 100 ml oleju
  • majeranek
  • 200 g Kiełbasy Beskidzkiej Duda czosnek niedżwiedzi
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 2 gałązki tymianku
  • sól
  • pieprz

Opis dania

Pokrajanki to połączenie aromatycznych ziół z głębokim smakiem kiełbasy i jajek. To sycące danie, przypominające rozbudowaną i wyrafinowaną wersję codziennej jajecznicy, które zadowoli miłośników konkretnego, wytrawnego jedzenia. 

Sposób
przygotowania

Kiełbasę pokroić w kostkę, ziemniaki pokroić w kostkę albo plastry, cebulę pokroić. Cebulkę podsmażyć, dodać czosnek i ziemniaki, wymieszać i przesmażyć razem. Na tym samym tłuszczu podsmażyć Kiełbasę Beskidzką. Wszystko wymieszać z jajkiem, doprawić do smaku, przelać na patelnię, na której smażyliśmy kiełbasę. Dodać zioła. Całość piec w piekarniku 8 minut.

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 30 g czosnku
  • 4 jajka
  • 100 g cebuli
  • 50 g masła
  • 100 ml oleju
  • majeranek
  • 200 g Kiełbasy Beskidzkiej Duda czosnek niedżwiedzi
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 2 gałązki tymianku
  • sól
  • pieprz

Polecane
produkty

Kiełbasa Beskidzka

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy