Pokrajanki z kiełbasą beskidzką
trudny
40 min
4 porcje
Składniki
- 500 g ziemniaków
- 30 g czosnku
- 4 jajka
- 100 g cebuli
- 50 g masła
- 100 ml oleju
- majeranek
- 200 g Kiełbasy Beskidzkiej Duda czosnek niedżwiedzi
- 1 gałązka rozmarynu
- 2 gałązki tymianku
- sól
- pieprz
Opis dania
Pokrajanki to połączenie aromatycznych ziół z głębokim smakiem kiełbasy i jajek. To sycące danie, przypominające rozbudowaną i wyrafinowaną wersję codziennej jajecznicy, które zadowoli miłośników konkretnego, wytrawnego jedzenia.
Sposób
przygotowania
Kiełbasę pokroić w kostkę, ziemniaki pokroić w kostkę albo plastry, cebulę pokroić. Cebulkę podsmażyć, dodać czosnek i ziemniaki, wymieszać i przesmażyć razem. Na tym samym tłuszczu podsmażyć Kiełbasę Beskidzką. Wszystko wymieszać z jajkiem, doprawić do smaku, przelać na patelnię, na której smażyliśmy kiełbasę. Dodać zioła. Całość piec w piekarniku 8 minut.
Składniki
- 500 g ziemniaków
- 30 g czosnku
- 4 jajka
- 100 g cebuli
- 50 g masła
- 100 ml oleju
- majeranek
- 200 g Kiełbasy Beskidzkiej Duda czosnek niedżwiedzi
- 1 gałązka rozmarynu
- 2 gałązki tymianku
- sól
- pieprz