Schab bez kości w plastrach – roladki schabowe z szynką, serem i pieczarkami
łatwy
60 minut
4
Składniki
- Schab bez kości w plastrach | 360 gram
- Musztarda | 5 łyżeczek
- Ser żółty | 60 gram
- Szynka | 50 gram
- Mały por | 1 szt.
- Szynka | 100 gram
- Jajko | 1 szt.
- Pieczarki |
- Sól, pieprz, bułka tarta
- Tłuszcz do smażenia
Opis dania
Rolady należą do grona najpopularniejszych polskich potraw. Jak możecie zobaczyć ich przygotowanie nie jest wcale wiedzą tajemną, a na wykonanie pysznego i sycącego posiłku wystarczy kilkadziesiąt minut.
Sposób
przygotowania
Najpierw przy pomocy tłuczka cienko rozbijamy mięso. Następnie pieczarki i szynkę drobno siekamy, ścieramy ser na tarce, dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy. Mięso doprawiamy solą i pieprzem, a na każdy kawałek rozbitego schabu nakładamy farsz przy pomocy łyżeczki. Na koniec zawijamy roladki i pieczemy w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180°C.
Składniki
- Schab bez kości w plastrach | 360 gram
- Musztarda | 5 łyżeczek
- Ser żółty | 60 gram
- Szynka | 50 gram
- Mały por | 1 szt.
- Szynka | 100 gram
- Jajko | 1 szt.
- Pieczarki |
- Sól, pieprz, bułka tarta
- Tłuszcz do smażenia