
Stir Fry z Kiełbasą z filetem
Składniki
- Kiełbasa z fileta / 150 gram
- Kasza gryczana niepalona / 200g
- Szpinak / 100g
- Marchew / 1 duża sztuka
- Bób / 200g
- Feta – 50g
- Cebula - 1 szt.
- Czosnek – 2 ząbki
Opis dania
Nasz Stir Fry z Kiełbasą z fileta to prawdziwy rarytas dla miłośników aromatycznych dań. To połączenie soczystych kawałków warzyw i wybornej kiełbasy, smażonych na wokowej patelni z odrobiną oleju. Całość delikatnie podsmażana w wyjątkowych przyprawach tworzy niezwykle smaczną i pikantną mieszankę, która dostarcza intensywnych doznań kulinarnych. Nasz Stir Fry to szybki i prosty sposób na pyszny posiłek, który zadowoli Twoje podniebienie. Spróbuj już dziś naszego Stir Fry z Kiełbasą z fileta i rozkoszuj się aromatem Dalekiego Wschodu w zaciszu własnej kuchni.
Sposób
przygotowania
Ugotuj wcześniej kaszę i bób, a następnie wystudź. Obierz bób. Rozgrzej olej na patelni i podsmaż na nim cebulę oraz czosnek. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojoną w plastry kiełbasę i smaż na małym ogniu aż się zarumieni. Zwiększ ogień, dodaj pokrojoną w słupki marchewkę i kaszę, i podsmaż wszystko przez 2 minuty. Następnie dorzuć szpinak, a na koniec dodaj bob i wszystko razem wymieszaj. Dopraw przyprawami: oregano, solą i pieprzem. Podawaj z pokruszoną fetą.
Składniki
- Kiełbasa z fileta / 150 gram
- Kasza gryczana niepalona / 200g
- Szpinak / 100g
- Marchew / 1 duża sztuka
- Bób / 200g
- Feta – 50g
- Cebula - 1 szt.
- Czosnek – 2 ząbki