Zupa chrzanowa na kiełbasie beskidzkiej

średni 30 min 4 porcje

Składniki

  • 1 litr wywaru z wędzonki
  • 1 duża cebula
  • 4 szt. Kiełbasy Beskidzkiej Duda
  • chrzan tarty
  • 300 ml śmietany 30%
  • pieprz
  • sól
  • majeranek
  • ziele angielskie

Opis dania

Dobrze znane, kojarzące się z wielkanocą, połączenie smaku kiełbasy i chrzanu, tym razem w mocno rozgrzewającej i przystępnej formie. Poznaj zupę chrzanową na kiełbasie beskidzkiej! 

Sposób
przygotowania

Kiełbasę pokroić w plasterki / półplasterki, cebulę pokroić w kostkę. Przesmażyć wszystko razem z przyprawami. Dodać wywar, zagotować. Dodać śmietanę 30 %. Doprawić chrzanem. Podawać z ziemniakami pokrojonymi w kostkę, albo z gniecionymi.

Składniki

  • 1 litr wywaru z wędzonki
  • 1 duża cebula
  • 4 szt. Kiełbasy Beskidzkiej Duda
  • chrzan tarty
  • 300 ml śmietany 30%
  • pieprz
  • sól
  • majeranek
  • ziele angielskie

Polecane
produkty

Kiełbasa Beskidzka

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy