Zupa chrzanowa na kiełbasie beskidzkiej
średni
30 min
4 porcje
Składniki
- 1 litr wywaru z wędzonki
- 1 duża cebula
- 4 szt. Kiełbasy Beskidzkiej Duda
- chrzan tarty
- 300 ml śmietany 30%
- pieprz
- sól
- majeranek
- ziele angielskie
Opis dania
Dobrze znane, kojarzące się z wielkanocą, połączenie smaku kiełbasy i chrzanu, tym razem w mocno rozgrzewającej i przystępnej formie. Poznaj zupę chrzanową na kiełbasie beskidzkiej!
Sposób
przygotowania
Kiełbasę pokroić w plasterki / półplasterki, cebulę pokroić w kostkę. Przesmażyć wszystko razem z przyprawami. Dodać wywar, zagotować. Dodać śmietanę 30 %. Doprawić chrzanem. Podawać z ziemniakami pokrojonymi w kostkę, albo z gniecionymi.
Składniki
- 1 litr wywaru z wędzonki
- 1 duża cebula
- 4 szt. Kiełbasy Beskidzkiej Duda
- chrzan tarty
- 300 ml śmietany 30%
- pieprz
- sól
- majeranek
- ziele angielskie