Cukinia faszerowana pysznymi kiełbaskami drobiowymi
łatwy
50
4
Składniki
- Pyszne kiełbaski z piersią | 6 sztuk
- Cukinia | 2 sztuki
- Pomidory krojone w puszcze | 1 sztuka
- Mozzarella | 1 sztuka
- Pomidor | 1 sztuka
- Masło | 1 łyżka
- Cebula | 1 sztuka
- Pietruszka / Bazylia | do smaku
- Sól / Pieprz | do smaku
Opis dania
Cukinia faszerowana pysznymi kiełbaskami z piersią to idealne danie na obiad lub kolację. To lekka i zdrowa potrawa, która zaspokoi Twój apetyt i dostarczy Ci niezbędnych składników odżywczych. Cukinia jest niskokaloryczna i bogata w witaminę A, która poprawia wzrok i kondycję skóry. Kiełbaski drobiowe są niskotłuszczowe i niskokaloryczne, a jednocześnie zawierają dużo białka, które buduje mięśnie i kości. Do farszu dodaj również cebulę oraz pomidory i zioła, które nadadzą mu aromatu i smaku. Smacznego!
Sposób
przygotowania
Na patelni roztop masło i podsmaż na nim cebulę pokrojona w drobną kostkę. Następnie dodaj pomidory z puszki i powoli duś. Cukinie przekrój w poprzek, wydrąż cześć miąższu, drobno posiekaj i dodaj go do pomidorów i cebuli. Gdy sos lekko zgęstnieje, dodaj pokrojone w plasterki kiełbaski, dopraw solą pieprzem i świeżo posiekaną bazylią. Powstałym farszem wypełnij wydrążoną cukinię. Na wierzchu poukładaj na przemian plastry pomidora i mozzarelli. Piecz w 180°C przez około 25 – 30 minut. Smacznego! Składniki
- Pyszne kiełbaski z piersią | 6 sztuk
- Cukinia | 2 sztuki
- Pomidory krojone w puszcze | 1 sztuka
- Mozzarella | 1 sztuka
- Pomidor | 1 sztuka
- Masło | 1 łyżka
- Cebula | 1 sztuka
- Pietruszka / Bazylia | do smaku
- Sól / Pieprz | do smaku