Czosn dog z paluchami z kurczaka
łatwy
20 min.
2
Składniki
- Paluchy z kurczaka | 2 szt.
- Bagietka czosnkowa | 1 szt.
- Pomidor | 1 szt.
- Ogórek kiszony | 1 szt.
- Rukola
- Ulubiony sos
- Cebulka prażona
- Szczypiorek
Opis dania
„Hot dog w bułce czosnkowej to pyszna przekąska składająca się z kiełbaski umieszczonej w bułce, która została nasączona lub posypana czosnkowym masłem. To połączenie intensywnego smaku czosnku z tradycyjnym hot dogiem tworzy wyjątkowe i apetyczne smakowe doznanie.
Sposób
przygotowania
Bagietkę nacinamy wzdłuż i w nacięcie wkładamy 2 kiełbaski po czym zapiekamy je przez około 7 – 10 minut w temperaturze 180°C.
Po upieczeniu nakładamy wszystkie dodatki (pomidor, ogórek, rukola), polewamy sosem i posypujemy cebulką i posiekanym szczypiorkiem.
Składniki
- Paluchy z kurczaka | 2 szt.
- Bagietka czosnkowa | 1 szt.
- Pomidor | 1 szt.
- Ogórek kiszony | 1 szt.
- Rukola
- Ulubiony sos
- Cebulka prażona
- Szczypiorek