Czosn dog z paluchami z kurczaka

łatwy 20 min. 2

Składniki

  • Paluchy z kurczaka | 2 szt.
  • Bagietka czosnkowa | 1 szt.
  • Pomidor | 1 szt.
  • Ogórek kiszony | 1 szt.
  • Rukola
  • Ulubiony sos
  • Cebulka prażona
  • Szczypiorek

Opis dania

„Hot dog w bułce czosnkowej to pyszna przekąska składająca się z kiełbaski umieszczonej w bułce, która została nasączona lub posypana czosnkowym masłem. To połączenie intensywnego smaku czosnku z tradycyjnym hot dogiem tworzy wyjątkowe i apetyczne smakowe doznanie.

Sposób
przygotowania

Bagietkę nacinamy wzdłuż i w nacięcie wkładamy 2 kiełbaski po czym zapiekamy je przez około 7 – 10 minut w temperaturze 180°C. 

Po upieczeniu nakładamy wszystkie dodatki (pomidor, ogórek, rukola), polewamy sosem i posypujemy cebulką i posiekanym szczypiorkiem.

Składniki

  • Paluchy z kurczaka | 2 szt.
  • Bagietka czosnkowa | 1 szt.
  • Pomidor | 1 szt.
  • Ogórek kiszony | 1 szt.
  • Rukola
  • Ulubiony sos
  • Cebulka prażona
  • Szczypiorek

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy