Kanapki z kiełbasą beskidzką, cheddarem i kimchi
łatwy
20 min.
3
Składniki
- Kiełbasa Beskidzka Duda
- 6-8 kromek chleba (pszenny lub tostowy)
- Kimchi | 200g
- Ser cheddar | 200g
- Sos Sriracha
- Świeża kolendra
Opis dania
Kiełbasa beskidzka, o swym wyrazistym smaku, dobrze zrównoważa się z intensywnością cheddara, a kimchi dodaje ciekawej ostrości i kwasowości do kompozycji. To połączenie sprawia, że kanapki stają się wyjątkowo apetyczne. Czy masz już pomysł na sposób podania tych kanapek, czy może chciałbyś pomocy w przygotowaniu?
Sposób
przygotowania
Kiełbasę kroimy wzdłuż i grillujemy z obu stron. Podobnie postępujemy z chlebem. Na jedną kromkę nakładamy starty ser, kiełbasę i kimchi. Posypujemy pozostałym serem i przykrywamy drugą kromką.
Kanapkę zawijamy w folię aluminiową i grillujemy 5-8 minut.
Gotowe kanapki kroimy po przekątnej. Podajemy ze Srirachą i świeżą kolendrą.
Składniki
- Kiełbasa Beskidzka Duda
- 6-8 kromek chleba (pszenny lub tostowy)
- Kimchi | 200g
- Ser cheddar | 200g
- Sos Sriracha
- Świeża kolendra