
Kiełbasa beskidzka z chrupiącym chlebkiem z masłem i czosnkiem niedżwiedzim
łatwy
15 min
4 porcje
Opis dania
Czosnkowe pieczywo okazuje się być doskonałem dodatkiem do mięsa. Masło czosnkowe może zostać wykorzystane zarówno do bułek, jak i ziemniaków.
Sposób
przygotowania
Do miski włożyć masło o temperaturze pokojowej, drobno posiekany czosnek niedźwiedzi, przeciśniety przez praskę ząbek czosnku - wszystko wymieszać razem doprawiając solą. Kiełbaski położyć na rozgrzany grill, a pieczywo według upodobań: albo wpierw posmarować masłem i grillować, albo najpierw ugrillować do uzyskania rumianego koloru, a potem posmarować masłem czosnkowym.
Składniki
- 4 szt Kiełbasy Beskidzkiej Duda
- pieczywo - bułki, chleb tostowy,
- chleb pszenny
- 200 g masła
- ok. 600 g ziemniaków
- czosnek niedźwiedzi
- 1 ząbek czosnku
- sól
Polecane
produkty
