Kiełbasa beskidzka z chrupiącym chlebkiem z masłem i czosnkiem niedżwiedzim

łatwy 15 min 4 porcje

Składniki

  • 4 szt Kiełbasy Beskidzkiej Duda
  • pieczywo - bułki, chleb tostowy,
  • chleb pszenny
  • 200 g masła
  • ok. 600 g ziemniaków
  • czosnek niedźwiedzi
  • 1 ząbek czosnku
  • sól

Opis dania

Czosnkowe pieczywo okazuje się być doskonałem dodatkiem do mięsa. Masło czosnkowe może zostać wykorzystane zarówno do bułek, jak i ziemniaków.

Sposób
przygotowania

Do miski włożyć masło o temperaturze pokojowej, drobno posiekany czosnek niedźwiedzi, przeciśniety przez praskę ząbek czosnku - wszystko wymieszać razem doprawiając solą. Kiełbaski położyć na rozgrzany grill, a pieczywo według upodobań: albo wpierw posmarować masłem i grillować, albo najpierw ugrillować do uzyskania rumianego koloru, a potem posmarować masłem czosnkowym.

Składniki

  • 4 szt Kiełbasy Beskidzkiej Duda
  • pieczywo - bułki, chleb tostowy,
  • chleb pszenny
  • 200 g masła
  • ok. 600 g ziemniaków
  • czosnek niedźwiedzi
  • 1 ząbek czosnku
  • sól

Polecane
produkty

Kiełbasa Beskidzka

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy