Kiełbasa beskidzka z warzywami z grilla

średni 25 min 2 porcje

Składniki

  • 2 kiełbasy beskidzkie
  • 100 g pieczarek
  • 80 g cukinii
  • 100 g papryki czerwonej
  • 70 g bakłażana
  • 60 g cebuli czerwonej
  • gałązka pomidorków koktajlowych
  • 70 ml oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • kmin rzymski
  • sól
  • ulubione zioła np. tymianek
  • pieprz

Opis dania

Kiełbasa z warzywami to idealne rozwiązanie na sezon grillowy. Wybrane warzywa doskonale komponują się z kiełbasą beskidzką, zapewniając pełnowartościowy i smaczny posiłek.

Sposób
przygotowania

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Cukinię, bakłażana i paprykę pokroić w spore kawałki o grubości ok 1 cm, pieczarki przekroić na pół a cebulę czerwoną w plastry. Warzywa lekko skropić olejem, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Ułożyć na ruszcie. Grillować, aż do uzyskania ładnego rumianego koloru. Pomidorki koktajlowe grillować w całości na gałązce W między czasie wrzucić na ruszt kiełbasę beskidzką. Na koniec wszystkie warzywa (oprócz pomidorków) wrzucić do miski, dodać odrobinę musztardy, kminu rzymskiego i dokładnie wymieszać. Na talerz wyłożyć warzywa z miski, na nie położyć kiełbasy i udekorować gałązkami grillowanych pomidorków.

Składniki

  • 2 kiełbasy beskidzkie
  • 100 g pieczarek
  • 80 g cukinii
  • 100 g papryki czerwonej
  • 70 g bakłażana
  • 60 g cebuli czerwonej
  • gałązka pomidorków koktajlowych
  • 70 ml oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • kmin rzymski
  • sól
  • ulubione zioła np. tymianek
  • pieprz

Polecane
produkty

Kiełbasa Beskidzka

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy