Kiełbasa beskidzka z warzywami z grilla
Składniki
- 2 kiełbasy beskidzkie
- 100 g pieczarek
- 80 g cukinii
- 100 g papryki czerwonej
- 70 g bakłażana
- 60 g cebuli czerwonej
- gałązka pomidorków koktajlowych
- 70 ml oleju
- 1 łyżka musztardy
- kmin rzymski
- sól
- ulubione zioła np. tymianek
- pieprz
Opis dania
Kiełbasa z warzywami to idealne rozwiązanie na sezon grillowy. Wybrane warzywa doskonale komponują się z kiełbasą beskidzką, zapewniając pełnowartościowy i smaczny posiłek.
Sposób
przygotowania
Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Cukinię, bakłażana i paprykę pokroić w spore kawałki o grubości ok 1 cm, pieczarki przekroić na pół a cebulę czerwoną w plastry. Warzywa lekko skropić olejem, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Ułożyć na ruszcie. Grillować, aż do uzyskania ładnego rumianego koloru. Pomidorki koktajlowe grillować w całości na gałązce W między czasie wrzucić na ruszt kiełbasę beskidzką. Na koniec wszystkie warzywa (oprócz pomidorków) wrzucić do miski, dodać odrobinę musztardy, kminu rzymskiego i dokładnie wymieszać. Na talerz wyłożyć warzywa z miski, na nie położyć kiełbasy i udekorować gałązkami grillowanych pomidorków.
Składniki
- 2 kiełbasy beskidzkie
- 100 g pieczarek
- 80 g cukinii
- 100 g papryki czerwonej
- 70 g bakłażana
- 60 g cebuli czerwonej
- gałązka pomidorków koktajlowych
- 70 ml oleju
- 1 łyżka musztardy
- kmin rzymski
- sól
- ulubione zioła np. tymianek
- pieprz