Kiełbaski beskidzkie w formie szaszłyka z sosem curry

łatwy 10 2 porcje

Opis dania

Łatwy w przygotowaniu, doskonale smakujący szaszłyk, który przygotujesz w 10 minut. Sos curry nadaje mu lekko egzotycznego smaku, tworząc uniwersalną kompozycję. 

Sposób
przygotowania

Wszystkie warzywa umyć, kiełbasę, cukinię i cebulę pokroić na plastry, paprykę w kostkę 1,5cmx1,5cm, pieczarki na pół lub drobniej jeśli są duże. Na patyczki do szaszłyków nadziewać po kolei każdy ze składników. Posypać przyprawą i ugrillować.

Sos:
Do wąskiego (najlepiej takiego, do którego wejdzie tylko główka blendera) wysokiego naczynia wlać olej, dodać musztardę, cukier, curry i dokładnie zmiksować całość blenderem zaczynając od dołu naczynia. Ruch góra – dół powtarzać do momentu, aż sos stanie się gęsty .

Składniki

  • 2 szt Kiełbasy Beskidzkiej Duda
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona cebula
  • 6 szt pieczarek
  • 1 papryka
  • przyprawa do grilla

Sos:

  • 100 ml oleju
  • 5 g cukru
  • 10 g curry w proszku
  • łyżka musztardy

Polecane
produkty

Kiełbasa Beskidzka