Krem chrzanowo-ziemniaczany z chipsami z pysznej kiełbaski z piersią
Składniki
- Pyszne kiełbaski z piersią | 6 sztuk
- Ziemniaki | 600 gram
- Boczek | 100 gram
- Chrzan | 1 słoiczek
- Cebula | 1 sztuka
- Masło | 2 łyżki
- Marchewka | 1 sztuka
- Pietruszka | 1 sztuka
- Olej | 50 ml
- Sól / Pieprz | do smaku
Opis dania
Jeśli szukasz pysznego i pożywnego dania na zimowe dni, spróbuj naszego kremu chrzanowo ziemniaczanego z chipsami z kiełbaski drobiowej. Nasz krem jest bogaty w witaminę C, błonnik i białko, dzięki czemu wspomaga odporność i trawienie. Zupę podajemy z chrupiącymi chipsami z kiełbaski drobiowej, które uzupełniają ją o wyjątkowy - delikatny smak. Kiełbaska drobiowa jest niskokaloryczna, więc nie musisz się martwić o swoją dietę. To danie nie tylko kusi smakoszy, ale także dostarcza wartości odżywczych, łącząc w sobie wyrazisty smak z pożywnymi składnikami. Smacznego!
Sposób
przygotowania
Warzywa obieramy, cebulę kroimy w piórka i smażymy w garnku na oleju do zarumienienia. Następnie dodajemy pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę, pokrojone ziemniaki i zalewamy wodą tak, żeby przykryć wszystkie składniki. Na suchej patelni podsmażamy pokrojony w drobną kostkę boczek. Kiełbaski kroimy w długie plastry, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 160°C do momentu, aż powstaną chipsy. Gdy ziemniaki zmiękną, dodajemy chrzan i miksujemy zupę do gładkiej, kremowej konsystencji. Krem doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy w głębokim talerzu z chipsami z kiełbasy i z skwarkami z boczku. Smacznego!
Składniki
- Pyszne kiełbaski z piersią | 6 sztuk
- Ziemniaki | 600 gram
- Boczek | 100 gram
- Chrzan | 1 słoiczek
- Cebula | 1 sztuka
- Masło | 2 łyżki
- Marchewka | 1 sztuka
- Pietruszka | 1 sztuka
- Olej | 50 ml
- Sól / Pieprz | do smaku