Łazanki z delikatną kiełbasą z filetem
Składniki
- Makaron łazanki | 250 gram
- Delikatna kiełbasa z filetem | 200 g
- Kapusta kiszona | 400 gram
- Cebula | 1 sztuka
- Pieczarki | 150 g
- Olej
- Liść laurowy / Ziele angielski | do smaku
- Kminek mielony | do smaku
- Sól / Pieprz | do smaku
Opis dania
Łazanki z delikatną kiełbasą drobiową to wyjątkowe danie, które zachwyca nie tylko swoim wyrazistym smakiem, ale także prostotą przygotowania. Kiełbasa drobiowa nadaje potrawie subtelnego aromatu mięsa, jednocześnie nie przytłaczając innych składników. Łazanki, z kolei, stanowią idealną bazę. Dodatkowym atutem dania jest łatwość przygotowania, dzięki czemu danie to sprawdzi się w każdej sytuacji.
Sposób
przygotowania
Kapustę poszatkuj i zalej zimną woda, dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i gotuj do miękkości. Następnie odcedź i zostaw do wystygnięcia . Na patelni podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę z pieczarkami, dodaj kiełbasę i smaż około 7 minut. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją z opakowania i odcedź. Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw solą, pieprzem i Kminkiem. Smacznego!
Składniki
- Makaron łazanki | 250 gram
- Delikatna kiełbasa z filetem | 200 g
- Kapusta kiszona | 400 gram
- Cebula | 1 sztuka
- Pieczarki | 150 g
- Olej
- Liść laurowy / Ziele angielski | do smaku
- Kminek mielony | do smaku
- Sól / Pieprz | do smaku