Paluchy z kurczaka w boczku z serem
łatwy
15 min.
2
Składniki
- Paluchy z kurczaka | 1 op.
- Ser | 4 plasterki
- Boczek w plastrach | 200 gram
Opis dania
Paluchy drobiowe owinięte w chrupiący boczek i nadziewane serem to świetna przekąska, która łączy w sobie soczystą kiełbasę z intensywnym smakiem boczku i roztopionym serem. Po upieczeniu w piekarniku, potrawa ta staje się idealnie zrównoważonym połączeniem smaków, doskonałą propozycją na przyjęcia.
Sposób
przygotowania
Kiełbaski zawijamy serem, a następnie dokładnie owijamy plastrami boczku. Pieczemy w piekarniku, smażymy na patelni i wrzucamy na grill lub pieczemy w frytkownicy beztłuszczowej. Każda technika jest tutaj dobra.
Podajemy z ulubionym sosem i dodatkami.
Paluchy w boczku świetnie pasują jako wkładka do hotdoga.
Składniki
- Paluchy z kurczaka | 1 op.
- Ser | 4 plasterki
- Boczek w plastrach | 200 gram