Paluchy z kurczaka w boczku z serem

łatwy 15 min. 2

Składniki

  • Paluchy z kurczaka | 1 op. 
  • Ser | 4 plasterki 
  • Boczek w plastrach | 200 gram 

Opis dania

Paluchy drobiowe owinięte w chrupiący boczek i nadziewane serem to świetna przekąska, która łączy w sobie soczystą kiełbasę z intensywnym smakiem boczku i roztopionym serem. Po upieczeniu w piekarniku, potrawa ta staje się idealnie zrównoważonym połączeniem smaków, doskonałą propozycją na przyjęcia. 
 

Sposób
przygotowania

Kiełbaski zawijamy serem, a następnie dokładnie owijamy plastrami boczku. Pieczemy w piekarniku, smażymy na patelni i wrzucamy na grill lub pieczemy w frytkownicy beztłuszczowej. Każda technika jest tutaj dobra.  

Podajemy z ulubionym sosem i dodatkami.

Paluchy w boczku świetnie pasują jako wkładka do hotdoga.

Składniki

  • Paluchy z kurczaka | 1 op. 
  • Ser | 4 plasterki 
  • Boczek w plastrach | 200 gram 

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy