Paluchy z kurczaka w sosie pieczarkowym

łatwy 25 min. 2

Składniki

  • Paluchy z kurczaka | 1 op. 
  • Pieczarki | 200 gram 
  • Śmietana  | 150 ml 
  • Cebula | 1 szt.  
  • Olej 
  • Sól / Pieprz

Opis dania

Paluchy drobiowe w sosie pieczarkowym to danie, w którym delikatna kiełbasa z drobiu jest podawana z gęstym, aromatycznym sosem pieczarkowym. Soczysta kiełbasa idealnie komponuje się z bogatym smakiem sosu, który został przygotowany z kremowych pieczarek i aromatycznych przypraw. 

Sposób
przygotowania

Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy w garnku. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy, aż prawie cała woda odparuje, dodajemy śmietanę i gotujemy, aż sos zacznie robić się gęsty. Pod koniec wrzucamy kiełbaski żeby nabrały temperatury.

Paluchy w sosie świetnie komponują się z plackami ziemniaczanymi czy kaszą gryczaną w towarzystwie gotowanych warzyw czy surówki.

Składniki

  • Paluchy z kurczaka | 1 op. 
  • Pieczarki | 200 gram 
  • Śmietana  | 150 ml 
  • Cebula | 1 szt.  
  • Olej 
  • Sól / Pieprz

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy