Paluchy z kurczaka w sosie pieczarkowym
łatwy
25 min.
2
Składniki
- Paluchy z kurczaka | 1 op.
- Pieczarki | 200 gram
- Śmietana | 150 ml
- Cebula | 1 szt.
- Olej
- Sól / Pieprz
Opis dania
Paluchy drobiowe w sosie pieczarkowym to danie, w którym delikatna kiełbasa z drobiu jest podawana z gęstym, aromatycznym sosem pieczarkowym. Soczysta kiełbasa idealnie komponuje się z bogatym smakiem sosu, który został przygotowany z kremowych pieczarek i aromatycznych przypraw.
Sposób
przygotowania
Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy w garnku. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy, aż prawie cała woda odparuje, dodajemy śmietanę i gotujemy, aż sos zacznie robić się gęsty. Pod koniec wrzucamy kiełbaski żeby nabrały temperatury.
Paluchy w sosie świetnie komponują się z plackami ziemniaczanymi czy kaszą gryczaną w towarzystwie gotowanych warzyw czy surówki.
Składniki
- Paluchy z kurczaka | 1 op.
- Pieczarki | 200 gram
- Śmietana | 150 ml
- Cebula | 1 szt.
- Olej
- Sól / Pieprz