Roladki z Szynki drobiowej w auszpiku

łatwy 1,5 godziny 4

Składniki

  • Szynka drobiowa Gotowana | 1 opakowanie 
  • Twarożek śmietankowy | 200 gram 
  • Papryka | 1 mała 
  • Marchewka | 1 sztuka 
  • Rzepa | 1 sztuka 
  • Pietruszka | nać
  • Galaretka wieprzowa | 1 opakowanie 
  • Sól / Pieprz | do smaku

Opis dania

Roladki z szynki drobiowej w auszpiku to eleganckie i smakowite danie, które zachwyci Twoich gości. To cienkie plastry szynki drobiowej, nadziewane twarożkiem śmietankowym i pokrojoną w kostkę papryką. Roladki przygotowane są w galaretce wieprzowej, która nadaje im soczystości i smaku. Roladki są ozdobione marchewką, rzepą i pietruszką, które dodają koloru i witamin. Roladki z szynki drobiowej w auszpiku to danie niskokaloryczne i niskotłuszczowe, a jednocześnie bogate w białko. 

Sposób
przygotowania

Marchewkę obieramy i gotujemy do miękkości. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i zostawiamy do wystygnięcia. Szynkę rozkładamy na blacie, na każdy plaster układamy pasek papryki i smarujemy doprawionym do smaku twarożkiem. Następnie zawijamy wszystko w ruloniki i przekładamy do szklanego prostokątnego naczynia. Na każdym ruloniku układamy kawałek marchewki, papryki oraz listki pietruszki. Całość Zalewamy wystudzona galaretką i czekamy do zastygnięcia. Smacznego!

Składniki

  • Szynka drobiowa Gotowana | 1 opakowanie 
  • Twarożek śmietankowy | 200 gram 
  • Papryka | 1 mała 
  • Marchewka | 1 sztuka 
  • Rzepa | 1 sztuka 
  • Pietruszka | nać
  • Galaretka wieprzowa | 1 opakowanie 
  • Sól / Pieprz | do smaku

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy