Roladki z Szynki drobiowej w auszpiku
Składniki
- Szynka drobiowa Gotowana | 1 opakowanie
- Twarożek śmietankowy | 200 gram
- Papryka | 1 mała
- Marchewka | 1 sztuka
- Rzepa | 1 sztuka
- Pietruszka | nać
- Galaretka wieprzowa | 1 opakowanie
- Sól / Pieprz | do smaku
Opis dania
Roladki z szynki drobiowej w auszpiku to eleganckie i smakowite danie, które zachwyci Twoich gości. To cienkie plastry szynki drobiowej, nadziewane twarożkiem śmietankowym i pokrojoną w kostkę papryką. Roladki przygotowane są w galaretce wieprzowej, która nadaje im soczystości i smaku. Roladki są ozdobione marchewką, rzepą i pietruszką, które dodają koloru i witamin. Roladki z szynki drobiowej w auszpiku to danie niskokaloryczne i niskotłuszczowe, a jednocześnie bogate w białko.
Sposób
przygotowania
Marchewkę obieramy i gotujemy do miękkości. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i zostawiamy do wystygnięcia. Szynkę rozkładamy na blacie, na każdy plaster układamy pasek papryki i smarujemy doprawionym do smaku twarożkiem. Następnie zawijamy wszystko w ruloniki i przekładamy do szklanego prostokątnego naczynia. Na każdym ruloniku układamy kawałek marchewki, papryki oraz listki pietruszki. Całość Zalewamy wystudzona galaretką i czekamy do zastygnięcia. Smacznego!
Składniki
- Szynka drobiowa Gotowana | 1 opakowanie
- Twarożek śmietankowy | 200 gram
- Papryka | 1 mała
- Marchewka | 1 sztuka
- Rzepa | 1 sztuka
- Pietruszka | nać
- Galaretka wieprzowa | 1 opakowanie
- Sól / Pieprz | do smaku