Schab z warzywami w sosie i smażonym pak-choi

łatwy 60 minut 4

Składniki

  • Schab marynowany w plastrach | 1 op. 
  • Papryka mix | po 1 szt. 
  • Cukinia | 1 szt.
  • Bakłażan | 1 szt. 
  • Pomidor | 1 szt. 
  • Cebula czerwona | 1 szt. 
  • Pomidory pellati  | 1 puszka 
  • Oliwa z oliwek | 70 ml 
  • Pak – choi | 2 szt. 
  • Żurawina | 20 gram 
  • Pestki dyni | 10 gram 
  • Miód | 10 gram 

Opis dania

Schab z warzywami w sosie i smażonym pak choi to wyjątkowe danie, które łączy w sobie soczyste kawałki schabu z aromatycznym sosem oraz delikatnym smażonym pak choi. Przygotowanie dania jest proste, a smak na pewno przypadnie do gustu domownikom czy gościom. 

Sposób
przygotowania

Warzywa kroimy w drobną kostkę, przekładamy do garnka i smażymy na oliwie. Gdy warzywa już będą miękkie dodajemy pomidory z puszki. Czekamy aż się zagotuje, przyprawiamy i zdejmujemy z ognia. 

Na patelni smażymy plastry schabu na złoty kolor. Następnie zdejmujemy je i na tą samą patelnię dajemy przekrojony na pół pak choi. Chwilę smażymy, dodajemy żurawinę i pestki dyni, łyżkę miodu i 50 mililitrów wody. Gdy woda praktycznie odparuje dodajemy zimne masło, solimy i zdejmujemy z ognia.

Danie podajemy z dodatkiem ulubionych skrobiowych produktów np. ryż lub pieczone ziemniaki.

Składniki

  • Schab marynowany w plastrach | 1 op. 
  • Papryka mix | po 1 szt. 
  • Cukinia | 1 szt.
  • Bakłażan | 1 szt. 
  • Pomidor | 1 szt. 
  • Cebula czerwona | 1 szt. 
  • Pomidory pellati  | 1 puszka 
  • Oliwa z oliwek | 70 ml 
  • Pak – choi | 2 szt. 
  • Żurawina | 20 gram 
  • Pestki dyni | 10 gram 
  • Miód | 10 gram 

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy