Schab z warzywami w sosie i smażonym pak-choi
Składniki
- Schab marynowany w plastrach | 1 op.
- Papryka mix | po 1 szt.
- Cukinia | 1 szt.
- Bakłażan | 1 szt.
- Pomidor | 1 szt.
- Cebula czerwona | 1 szt.
- Pomidory pellati | 1 puszka
- Oliwa z oliwek | 70 ml
- Pak – choi | 2 szt.
- Żurawina | 20 gram
- Pestki dyni | 10 gram
- Miód | 10 gram
Opis dania
Schab z warzywami w sosie i smażonym pak choi to wyjątkowe danie, które łączy w sobie soczyste kawałki schabu z aromatycznym sosem oraz delikatnym smażonym pak choi. Przygotowanie dania jest proste, a smak na pewno przypadnie do gustu domownikom czy gościom.
Sposób
przygotowania
Warzywa kroimy w drobną kostkę, przekładamy do garnka i smażymy na oliwie. Gdy warzywa już będą miękkie dodajemy pomidory z puszki. Czekamy aż się zagotuje, przyprawiamy i zdejmujemy z ognia.
Na patelni smażymy plastry schabu na złoty kolor. Następnie zdejmujemy je i na tą samą patelnię dajemy przekrojony na pół pak choi. Chwilę smażymy, dodajemy żurawinę i pestki dyni, łyżkę miodu i 50 mililitrów wody. Gdy woda praktycznie odparuje dodajemy zimne masło, solimy i zdejmujemy z ognia.
Danie podajemy z dodatkiem ulubionych skrobiowych produktów np. ryż lub pieczone ziemniaki.
Składniki
- Schab marynowany w plastrach | 1 op.
- Papryka mix | po 1 szt.
- Cukinia | 1 szt.
- Bakłażan | 1 szt.
- Pomidor | 1 szt.
- Cebula czerwona | 1 szt.
- Pomidory pellati | 1 puszka
- Oliwa z oliwek | 70 ml
- Pak – choi | 2 szt.
- Żurawina | 20 gram
- Pestki dyni | 10 gram
- Miód | 10 gram