Soczewica z warzywami i Szynką Drobiową Gotowaną
Składniki
- Czerwona soczewica / 220 gram
- Szynka Drobiowa Gotowana / 1 opakowanie
- Marchewka / 2 szt.
- Cukinia / 1 szt.
- Czerwona papryka / 1 mała sztuka
- Żółta papryka / 1 mała sztuka
- Cebula / 2 szt.
- Czosnek / 4 ząbki
- Pomidor / 1 szt.
- Pomidor suszony w oliwie / 2 szt.
- Papryczka chili / 1/4
- Oliwa / 2-3 łyżki
- Sól
- Pieprz
Opis dania
Soczewica z warzywami i szynką drobiową gotowaną to zdrowa i pożywna potrawa, która łączy w sobie wyjątkowy smak soczewicy z delikatnością gotowanej szynki drobiowej. W tym daniu soczewica jest gotowana do idealnej miękkości i mieszana z kawałkami warzyw, tworząc kolorową i aromatyczną kompozycję. Danie to jest często doprawiane ziołami i przyprawami, co nadaje mu wyjątkowego charakteru smakowego. Soczewica z warzywami i szynką drobiową to doskonały wybór na obiad lub kolację, który dostarcza wartości odżywczych dzięki białku z soczewicy, warzywom i białku drobiowemu. To danie jest zarówno smaczne, jak i sycące, idealne dla miłośników zdrowego jedzenia z wyrazistym smakiem.
Sposób
przygotowania
Pokrojoną w piórka cebulę podsmażyć na oliwie a gdy się lekko zeszkli dodać czosnek. Następnie dodać startą na tarce marchewkę i szynkę pokrojoną w kostkę. Wszystko razem poddusić około 2-3 minutki. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, cukinię i chili. Do całości wsypać soczewicę, sól, pieprz oraz zalać dwoma szklankami wody i dusić do miękkości. W razie potrzeby uzupełniać płyny na bieżąco.
Składniki
- Czerwona soczewica / 220 gram
- Szynka Drobiowa Gotowana / 1 opakowanie
- Marchewka / 2 szt.
- Cukinia / 1 szt.
- Czerwona papryka / 1 mała sztuka
- Żółta papryka / 1 mała sztuka
- Cebula / 2 szt.
- Czosnek / 4 ząbki
- Pomidor / 1 szt.
- Pomidor suszony w oliwie / 2 szt.
- Papryczka chili / 1/4
- Oliwa / 2-3 łyżki
- Sól
- Pieprz