Tartinki z szynką drobiową gotowaną i marynowaną cebulką
Składniki
- Kurczak Gotowany Cedrob | kilka plastrów
- Bagietka | 1 sztuka
- Twarożek śmietankowy kanapkowy
- Koperek | 1 pęczek
- Pomidor koktajlowy | 8szt.
- Cebula czerwona | 1 szt.
- Pomarańcza | 1 szt.
- Limonka | 1 szt.
- Kolendra | kilka gałązek
- Papryczka chili | 1 szt.
- Kiełki groszku wąskolistnego | 1 opakowanie
- Sól, pieprz do smaku
Opis dania
Tartinki z delikatną szynką drobiową gotowaną i aromatyczną marynowaną cebulką to wyjątkowa przekąska, która łączy w sobie bogactwo smaków i różnorodność tekstur. Szynka drobiowa, delikatna i soczysta, tworzy doskonałe tło dla wyrazistego smaku marynowanej cebulki, która dodaje potrawie charakteru. Te małe, uroczo wyglądające tartinki to idealny wybór na przekąskę lub lekki posiłek, który zachwyci smakoszy i wprowadzi ich w świat subtelnych, a zarazem wyrazistych smaków.
Sposób
przygotowania
Cebulę kroimy na półksiężyce. Z pomarańczy i limonki wyciskamy sok. Cebulę musimy sparzyć wrzątkiem, a następnie włożyć ją do soku wymieszanego z posiekanymi papryczkami i kolendrą. Pozostawiamy w lodówce na 6 godzin.
Po tym czasie bagietkę kroimy na małe kanapeczki. Twarożek mieszamy z posiekanym koperkiem, doprawiamy pieprzem i solą. Za pomocą worka cukierniczego wyciskamy małe rozetki twarożku na kanapki. Plastry kurczaka gotowanego kroimy na pół i zwijamy w ruloniki. Pomidora kroimy na krążki i układamy na kanapeczkach. Cebulę wyciągamy z soku i delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym, następnie dekorujemy nią kanapeczki oraz kiełkami groszku.
Składniki
- Kurczak Gotowany Cedrob | kilka plastrów
- Bagietka | 1 sztuka
- Twarożek śmietankowy kanapkowy
- Koperek | 1 pęczek
- Pomidor koktajlowy | 8szt.
- Cebula czerwona | 1 szt.
- Pomarańcza | 1 szt.
- Limonka | 1 szt.
- Kolendra | kilka gałązek
- Papryczka chili | 1 szt.
- Kiełki groszku wąskolistnego | 1 opakowanie
- Sól, pieprz do smaku