
Wrapy z polędwiczkami
Składniki
- Polędwiczki drobiowe Cedrob
- Tortilla / 2 sztuki
- Sałata rzymska / 3- 4 listki
- Pomidor / 1 mały
- Ogórek / 80 gram
- Cebula czerwona / 1 mała sztuka
- Ser feta / 50 gram
- Jogurt naturalny / 100gram
- Bazylia / kilka listków
- Ocet winny / 50 ml
- Oliwa / 150ml
- Czosnek / 3 ząbki
- Cukier / pół łyżeczki
- Sól/Pieprz
Opis dania
Wrapy z polędwiczką to pyszna i pożywna przekąska lub danie główne, które składa się z delikatnie przygotowanej polędwiczki, aromatycznych warzyw, świeżego liścia sałaty i sosu, zawiniętych w cienkie placki tortilli. To danie łączy w sobie wyrazisty smak mięsa z chrupkością warzyw i świeżością liści sałaty, tworząc harmonijny i zbilansowany posiłek. Wrapsy z polędwiczką są doskonałą opcją na lekki obiad, szybką przekąskę lub danie na wynos. Ich zaleta to również możliwość dostosowania do własnych preferencji poprzez wybór odpowiednich składników i sosów, co czyni je popularnym wyborem wśród miłośników różnorodnych smaków i kulinarnych eksperymentów.
Sposób
przygotowania
Polędwiczki przygotowujemy zgodnie z przepisem z opakowania. Do jednego wrapa będziemy potrzebować około 3 sztuk. W międzyczasie kroimy składniki: pomidora i ser feta w drobną kostkę, ogórka w półksiężyce, cebulę w piórka. Jogurt przekładamy do miseczki i dodajemy przeciśnięte 2 ząbki czosnku, doprawiamy solą i pieprzem, następnie dokładnie mieszamy. Oliwę i ocet winny blendujemy razem z ząbkiem czosnku, listkami bazylii, cukrem i odrobiną pieprzu. Gdy polędwiczki będą gotowe, na rozgrzaną patelnię kładziemy tortille i chwilę podgrzewamy. Gdy się lekko zarumieni, zdejmujemy je z patelni i na środku układamy wszystkie składniki. Następnie zawijamy je i jeszcze przez chwilę podpiekamy na suchej patelni, aż wrap się zwinie.
Składniki
- Polędwiczki drobiowe Cedrob
- Tortilla / 2 sztuki
- Sałata rzymska / 3- 4 listki
- Pomidor / 1 mały
- Ogórek / 80 gram
- Cebula czerwona / 1 mała sztuka
- Ser feta / 50 gram
- Jogurt naturalny / 100gram
- Bazylia / kilka listków
- Ocet winny / 50 ml
- Oliwa / 150ml
- Czosnek / 3 ząbki
- Cukier / pół łyżeczki
- Sól/Pieprz