
Zapiekanki z Filetem Gotowanym
Składniki
- Szynka Kurczak Gotowany Cedrob
- Bagietka 2 sztuki
- Pieczarki 300 gram
- Cebula 1 mała
- Ser żółty 150 gram
- Masło 70 gram
- Oliwa 30 ml
- Keczup
- Szczypiorek
Opis dania
Zapiekanka to aromatyczne danie przygotowywane w piekarniku, które zachwyca swoim smakiem i prostotą przygotowania. Zapiekankę możesz dostosować zapiekankę do swoich preferencji, dodając ulubione warzywa, mięso, grzyby, lub sosy, dzięki czemu każda zapiekanka może być inna i unikalna. Jeśli dodasz mięso lub jajka, zapiekanka staje się dobrym źródłem białka!
Sposób
przygotowania
Na rozgrzaną patelnie wlej oliwę i wrzuć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy się lekko zeszkli dodaj pokrojone w plastry lub starte pieczarki i dopraw solą oraz pieprzem. Smaż do momentu, aż prawie cała woda odparuje. Na koniec zdejmij z ognia, dodaj masło i wymieszaj. Bagietki przekrój na pół, na każdą nałóż pieczarki a szynkę pokrojoną w paseczki posyp startym serem. Piecz w rozgrzanym do 200°C piekarniku do momentu zarumienienia sera. Podawaj polane keczupem i posypane posiekanym szczypiorkiem.
Składniki
- Szynka Kurczak Gotowany Cedrob
- Bagietka 2 sztuki
- Pieczarki 300 gram
- Cebula 1 mała
- Ser żółty 150 gram
- Masło 70 gram
- Oliwa 30 ml
- Keczup
- Szczypiorek