Zapiekanki z Filetem Gotowanym

łatwy 30 2

Składniki

  • Szynka Kurczak Gotowany Cedrob 
  • Bagietka 2 sztuki 
  • Pieczarki 300 gram 
  • Cebula 1 mała 
  • Ser żółty 150 gram 
  • Masło 70 gram 
  • Oliwa 30 ml 
  • Keczup 
  • Szczypiorek 

Opis dania

Zapiekanka to aromatyczne danie przygotowywane w piekarniku, które zachwyca swoim smakiem i prostotą przygotowania. Zapiekankę możesz dostosować zapiekankę do swoich preferencji, dodając ulubione warzywa, mięso, grzyby, lub sosy, dzięki czemu każda zapiekanka może być inna i unikalna. Jeśli dodasz mięso lub jajka, zapiekanka staje się dobrym źródłem białka!

Sposób
przygotowania

Na rozgrzaną patelnie wlej oliwę i wrzuć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy się lekko zeszkli dodaj pokrojone w plastry lub starte pieczarki i dopraw solą oraz pieprzem. Smaż do momentu, aż prawie cała woda odparuje. Na koniec zdejmij z ognia, dodaj masło i wymieszaj. Bagietki przekrój na pół, na każdą nałóż pieczarki a szynkę pokrojoną w paseczki posyp startym serem. Piecz w rozgrzanym do 200°C piekarniku do momentu zarumienienia sera. Podawaj polane keczupem i posypane posiekanym szczypiorkiem. 

Składniki

  • Szynka Kurczak Gotowany Cedrob 
  • Bagietka 2 sztuki 
  • Pieczarki 300 gram 
  • Cebula 1 mała 
  • Ser żółty 150 gram 
  • Masło 70 gram 
  • Oliwa 30 ml 
  • Keczup 
  • Szczypiorek